Liberalul clujean Sebastian Moga, noul director general al Loteriei Române

Clujeanul Sebastian Moga, membru PNL, a fost numit în funcția de director general al Companiei Naționale „Loteria Română”.

Numirea lui Moga nu este întâmplătoare în fruntea Loteriei Române, el fiind prezent în diferite funcții ale companiei încă din 2005.

Moga a mai ocupat funcția de director general al Loteriei Române în 2015, dar a rezistat în funcție doar 6 săptămâni.

Clujeanul a fost manager zonal în ultimii cinci ani la punctul de lucru al Loteriei din județul Cluj. De altfel, Moga este cunoscut ca fiind unul dintre oamenii de încredere a noului premier Ludovic Orban.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Loteria Română, principala misiune a Companiei este de a-şi exploata la maxim activităţile, astfel încât veniturile să crească în fiecare an, în vederea susţinerii politicilor guvernamentale de finanţare a unor obiective de interes naţional.

Pentru punerea în aplicare a unei strategii coerente, eficiente şi responsabile, s-a considerat ca fiind necesară numirea unui director general care să fie familiarizat cu planurile şi activităţile companiei, a unui lider cu experienţă, dar care să vină cu o nouă viziune în vederea îmbunătăţirii întregului sistem intern de management. Sebastian Iacob Moga îndeplineşte cu succes toate aceste cerinţe, având o vastă experienţă de manager în cadrul Loteriei Române. Încă din anul 2005 a ocupat mai multe poziţii de conducere la nivelul companiei, inclusiv pe cea de director general şi a coordonat cu succes activitatea mai multor centre teritoriale, fiind un bun cunoscător al operaţiunilor de managament şi marketing. În ultimii ani a deţinut funcţia de manager de zonă al Punctului de Lucru Judeţean Cluj„, a transmis Loteria Română.

Consider că experiența pe care am avut-o în teritoriu, privind dezvoltarea rețelei Loteriei, ar fi un prim argument care să convingă că este loc de mai bine la nivelul întregii Companii, că există soluții pentru o creștere a veniturilor din exploatare, precum și pentru o creștere a vizibilității în piața jocurilor de noroc. Sunt destule măsuri care pot fi aplicate și îmbunătățite, astfel încât să ne putem plia mai bine pe obiectivul principal al Companiei, acela de a contribui la sprijinirea investițiilor Guvernului”, a transmis noul director al Companiei Loteria Română.

Sebastian Moga a studiat la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și are studii postuniversitare în domeniul tehnic al materialelor plastice și în domeniul dezvoltării afacerilor. Este președintele Asociației Vechiul Cluj, administrator al Univers T SA și membru al Partidului Național Liberal (PNL) din 1996.

Proaspătul director al Loteriei Române nu stă rău nici la capitolul avere. Acesta dispune, printre altele, de un depozit de peste 100.000 lei la BT, deschis din 2014, unul de peste 9.000 euro la OTP, dar și o pensie privată la Metropolitan. De asemenea, Sebastian Moga deține un teren intravilan de 1.950 mp în Cluj-Napoca, dobândit prin cumpărare în 2006. În 2011, Moga a primit prin donație un apartament de 100 mp.

Fostul director general al Loteriei Române, Gheorghe Benea, a fost condamnat în 2019 la trei ani cu suspendare după ce a încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei prin care a admis că, pentru aranjarea unei licitaţii de înoire a parcului auto al Loteriei Române, a luat mită un BMW Coupe pentru fiica sa. Motivarea sentinţei a scos la iveală modul în care a fost aranjată licitaţia de peste nouă milioane de lei pentru achiziţia, de către Loteria Română a 182 de autoturisme.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.