Liderii PNL Cluj neagă că îl cunosc pe interlopul Măgurean

Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, cel al filialei Cluj-Napoca, Adrian Oros, şi vicepreşedintele PNL Cluj Horea Uioreanu neagă că îl cunosc pe Bogdan Măgurean şi că acesta ar fi primit un spaţiu în sediul PNL Cluj-Napoca, aşa cum susţin procurorii DNA care anchetează dosarul privind referendumul.

Preşedintele PNL Cluj-Napoca, Adrian Oros, a declarat, joi seară, că nu îl cunoaşte pe Măgurean. „Nu îl cunosc pe Măgurean, nici pe Samson. Nu i s-a pus acestui Măgurean vreun spaţiu la dispoziţie în sediul PNL Cluj-Napoca”, a spus Oros. La rândul său, preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a negat că l-ar cunoaşte pe Bogdan Măgurean şi că acesta ar fi primit un spaţiu în filiala municipală. „Nu am auzit niciodată de Bogdan Măgurean, în viaţa mea nu am auzit de el. Ce spaţiu să fi primit în sediul PNL Cluj-Napoca?”, a spus Nicoară, citat de Mediafax.

Vicepreşedintele PNL Cluj Horea Uioreanu a declarat, de asemenea, că nu ştie cine este Bogdan Măgurean. „Habar nu am cine e Măgurean. Nu am auzit de el. Nu-mi spune nimic numele. Nu avea cum să i se fi pus un spaţiu la dispoziţie în sediul PNL Cluj-Napoca”, a spus Uioreanu.

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, şi Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, sunt urmăriţi penal de către DNA Cluj, alături de alte patru persoane, pentru infracţiuni la legea referendumului, informează DNA.

DNA a emis un comunicat de presă, joi, în care procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj au început urmărirea penală faţă de Teodor Atanasiu – deputat, preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Alba, pentru folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase de natură electorală partidului politic din care face parte, prevăzută în art. 13 din Legea 78/2000, pentru promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului, prevăzută în art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, este urmărit penal pentru trafic de influenţă, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului, prevăzute în art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

S-a început urmărirea penală faţă de Bogdan Cristian Măgurean, reprezentant al unei societăţi comerciale de pază şi protecţie, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: cumpărare de influenţă, complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului prevăzută în art. 26 Cod penal raportat la art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, Gheorghe Grosu, Radu Stelian Rus şi Nicuşor Ştefan Hanzi, în sarcina cărora s-au reţinut următoarele infracţiuni: complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului, prevăzută în art. 26 Cod penal raportat la art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.