„Lotiunea ucigasa” se vinde si la Cluj. A omorat 25 de bihoreni in 2013

alcofarmO loţiune „pentru îngrijirea epidermei cu efect antispectic”, se vinde in magazinele din Cluj. Alcofarm este cunoscut ca lotiunea care a făcut 25 de victime în Bihor anul acesta. Deşi conţine alcool metilic, componenta nu este menţionată pe eticheta produsului, potrivit Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj.

„Instituţia noastră a fost sesizată despre existenţa în reţeaua de comercializare a produsului ALCOFARM – loţiune pentru îngrijirea epidermei cu efect antiseptic care, potrivit buletinului de analiză, conţine alcool metilic, componentă nemenţionată pe eticheta produsului”, se arată într-un comunicat de presă al CJPC Cluj.

Protecţia Consumatorilor Cluj precizează faptul că în judeţul Bihor, în cursul anului 2013 au fost semnalate 25 cazuri de decese „în urma consumului produsului mai sus menţionat (eventual în combinaţie cu alte produse similare)”.

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Cluj a luat decizia, în baza buletinului de analiză efectuat, că produsul este neconform, motiv pentru care „se dispune retragerea de la comrcializare a loturilor nr. 234/01.07.2011 şi 235/02.07.2011”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.