Lou Bega promite un spectacol incendiar în această seară la „We Love Retro” din Sala Polivalentă!

Cântărețul latino-pop David Lubega, cunoscut publicului drept „Lou Bega” și autor al binecunoscutlui hit din anii ’90, „Mambo nr. 5”, a fost prezent vineri, 23 octombrie, într-o conferință de presă la Sala Polivalentă, alături de artistul NANA.

Lou Bega a prefațat show-ul pe care îl va susține în această seară la Cluj-Napoca și a vorbit despre internet, piraterie și greutățile prin care trebuie să treacă un artist în epoca internetului.

nana si lou bega we love retro 23.10.2015

Cei doi artiști care au definit muzica anilor ’90 au răspuns întrebărilor presei clujene înaintea spectacolului „We Love Retro”, care va avea loc în această seară în Sala Polivalentă, începând cu ora 21:00.

Pe lângă Lou Bega, vor mai urca pe scenă Captain Jack, LABOUCHE, Down Low și Bombfunk’s MC.

„După ediția de anul trecut în care am făcut lupta generațiilor, seara de Youth și seara Retro, anul acesta am decis că seara retro este cheia succesului. Am și lansat un brand nou pe care vom merge în continuare, „We Love Retro”. Succesul de anul trecut ne-a convins că este o zonă pe care putem să ne dezvoltăm și în care publicul clujean crede și ține. Am reușit anul trecut să facem un record de audiență care până acum nu a fost depășit, peste 8.000 de oameni, iar anul acesta sperăm să îl depășim sau să îl egalăm. Am crescut foarte mult și acest lucru se va vedea în timpul spectacolului, textele, lumini, sonorizare, ecrane. Pentru prima dată în Polivalentă vor fi 160 de efecte speciale. Mă bucur să îl avem pe prietenul nostru de anul trecut, NANA, cu care am început o colaborare și cu care colaborăm bine și pe partea de consultanță, ales trupe și făcut show. Nu este un retro party simplu, va fi un show extraordinar”, a declarat Iancu Șerbănescu, directorul Transylvania Music Event.

we love retro lou bega si nana conferinta de presa

Mergând înapoi în anii ’90 este ca o întoarcere la o memorie plăcută. Muzica electro din ziua de astăzi nu este la fel ca și muzica din anii 90, unde ai fețe sau caractere diferite, muzica electronică este bazată pe o singură cutie, ceea ce este ok, dar de multe ori lipsesc caracterele.

Nu este ușor în ziua de azi să faci față, piața s-a schimbat foarte mult. Eu am prins ultimul tren, când m-am lansat în 1999 a fost o perioadă când încă se mai vindeau CD-uri, dar apoi au venit la putere Mp3-urile, pirateria și toată lumea a trebui să se adapteze. În ziua de azi, monetizarea nu este ușoară, dar partea bună sunt performanțele pe care le ai. Trăiești datorită publicului pentru care cânți.

lou bega
Lou Bega

Nu te poți lupta cu pirateria pentru că pierzi din start, e o luptă cu morile de vânt. Pierzi timp și energie, iar dacă poți evita să ajungi la tribunal este recomandat să o faci.

Nu este un secret că România are una dintre cele mai frumoase populații feminine. Vreau ca toată lumea să se simtă grozav, să vină cât mai multă lume. Vreau să ne petrecem timpul împreună ca și într-o mașină a timpului, la care eu voi fi căpitanul și vă voi duce în anii 90. La asta mă aștept. Am participat la un eveniment retro în București acum un an și ne-am simțit foarte bine, dar cred în seara asta va fi și mai bine.

Noua generație vine din urmă, ceea ce este grozav. Datorită internetului, tinerii care nu erau născuți în anii 90 te vor descoperi cândva. Noi suntem pentru ei ceea ce era Elvis pentru noi. Am mulți fani care nu erau născuți când m-am lansat eu. Câștigi mulți fani și potențiali clienți. Internetul este o mișcare pozitivă pentru noi, la început a fost greu să ne luptăm cu el, dar dacă îl folosești inteligent este cu siguranță de foarte mare ajutor.

Aș spune că 90% din conținutul de pe internet este format din bullshit-uri, dar internetul ajută, e alegerea fiecăruia ce ascultă, internetul înseamnă democrație”, a declarat Lou Bega.

NANA

„E foarte greu în ziua de azi, noi ca artiști trebuie să scoatem ce e mai bun. Muzica este și va fi întotdeauna cerută. Am fost aici anul trecut în noiembrie, iar dacă nu mi-a plăcut, nu aș fi venit și anul acesta, dar iată-mă aici. Clujul a fost grozav și prietenos. Nu voi performa în această seară, sunt aici doar pentru prietenii mei”, a declarat NANA.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.