Lovitură de imagine la „U” BT Cluj – Internaționalul Vlad Moldoveanu, primul transfer al echipei

U-Banca Transilvania anunță primul transfer pentru noul sezon competițional 2016-2017. Este vorba de internațional Vlad Moldoveanu (28 ani), care evoluează pe pozițiile 4-5, are 2.06 metri înălțime, 101 kilograme și este campion în Polonia cu Stelmet Zielona Gora.

vlad-moldoveanu

Aducerea lui Moldoveanu vine după ce Cătălin Baciu a ales să încerce o nouă provocare în carieră după 4 ani petrecuți la Cluj și să se transfere la Steaua CSM Eximbank București.

„Sunt bucuros că mă întorc acasă, în România! Am ales Clujul pentru că reprezentanții clubului mi-au propus un proiect serios, dar, mai ales, unul pe termen lung. În ultimii trei ani, m-am obișnuit să joc cu o perpetuă presiune de a câștiga titlul și cupa în campionatele în care am jucat, dar și de a participa în cupele europene cu rezultate cât mai bune, iar acesta este unul dintre motivele pentru care am ales să vin la Cluj, pentru că și aici avem această oportunitate. Clujul este un oraș pe care soția mea îl agrează în mod special, iar acest aspect cântărește mult în decizia mea. În pofida celorlalte oferte primite pentru următorul sezon competițional, consider că aici, la Cluj, pot să mă bucur de cea mai mare susținere, atât pentru dezvoltarea carierei mele individuale, cât și pentru a ajuta echipa și orașul să obțină noi titluri naționale și prezențe de succes în plan internațional. Mă bucur să pot juca într-un oraș care respiră baschet, trăiește baschet și sper că vom reuși să aducem fericire meci de meci suporterilor, care sunt sigur că vor ține arena din Cluj arhiplină la fiecare meci al sezonului! Vom munci mult să jucăm un baschet de calitate, care să placă tuturor celor prezenți și, implicit, să aducă trofee la Cluj. Știu că presiunea și așteptările sunt mari, dar cred că orice sportiv care este în căutarea performanței trăiește pentru astfel de oportunități. Haide «U»!”, a declarat Moldoveanu.

„Nu pot decât să mă bucur foarte mult că am reușit să îl aducem la U-Banca Transilvania. Vlad Moldoveanu este un jucător de certă valoare, un alt mare avantaj fiind că este român. Am muncit intens întreg staff-ul la acest transfer în ultimele zece zile și mă bucur mult că am reușit. Îi urăm bun venit și îi dorim succes în noul sezon!”, a declarat antrenorul principal, Mihai Silvășan.

Despre Vlad Moldoveanu, component al echipei națioanale de baschet a României

Internaționalul român a jucat baschet în colegiile americane George Mason (2007-2009) și American University (2009-2011). Mutarea la prestigiosul American i-a priit baschetbalistului român, care a avut două sezoane de excepție: 18.14 puncte pe meci și 6,43 recuperări în primul sezon, 20,37 puncte și 6,43 recuperări pe meci în cel de-al doilea. Evoluțiile bune l-au selecționat în echipa sezonului NABC All-District (2011), precum și în Patriot League First Team și Patriot League All-Tournament Team în același an.

Primul sezon în calitate de profesionist a fost în Italia, la Benetton Treviso, echipă cu care a debutat și la nivel de Eurocup. În prima ligă italiană, Vlad a avut medii de 7,26 de puncte și 3,14 recuperări în 21 de minute pe meci.

În sezonul 2012-2013 a evoluat în Franța, pentru Le Havre, reușind în cele 30 de partide în care a evoluat medii de 12,33 puncte și 5,27 recuperări în peste 31 de minute de joc.

Sezonul următor a fost unul foarte bogat în jocuri pentru Vlad, care s-a transferat în Estonia, la Kalev/Cramo. Internaționalul nostru a jucat în trei competiții, astfel: 31 de meciuri în liga estoniană (14,23 ppg, 7,23 rec.), 18 meciuri în VTB (13,17 ppg, 5 rec.) și 10 jocuri în Eurocup (10,7 ppg, 4,6 rec.). La finalul sezonului, Moldoveanu a câștigat primul său titlu de campion! De asemenea, a fost desemnat MVP-ul ligii și MVP-ul finalei campionatului estonian!

Următoarele două sezoane s-au consemnat în campionatul Poloniei, la PGE Turow Zgorzelec (2014-2015) și Stelmet Zielona Gora (2015-2016).

Cu Turow Zgorzelec, Vlad Moldoveanu și-a făcut debutul în Euroligă (10 meciuri, 6,9 ppg, 2,3 rec.). În prima ligă poloneză, Moldoveanu a evoluat în 42 de jocuri, înregistrând medii de 7,31 ppg și 3,17 recuperări pe meci. De asemenea, aventura europeană a cuprins și 7 jocuri de Eurocup (12,1 ppg, 5,3 rec pe meci). Cu echipa din Zgorzelec, Vlad Moldoveanu a câștigat SuperCupa Poloniei.

Al doilea sezon în liga poloneză a fost la Stelmet Zielona Gora. De asemenea, a evoluat în Euroligă și Eurocup. În campionat, Moldoveanu a acumulat 8,92 ppg și 4,28 rec., în Euroligă a acumulat 11 puncte și 4,5 recuperări pe meci, iar în EuroCup 9,88 puncte și 3,75 recuperări. În cadrul celor 8 jocuri în Euroligă, Vlad Moldoveanu a reușit un procentaj senzațional la aruncările de la distanță, respectiv 62,5%, cu 15 reușite din 24 de încercări! La finalul sezonului recent încheiat, Vlad Moldoveanu a devenit campion al Poloniei, în același sezon câștigând pentru a doua oară SuperCupa Poloniei.

Vlad Moldoveanu este și un component de bază al echipei naționale a României, pentru care a evoluat încă din vremea junioratului. Vlad Moldoveanu este licențiat în Jurnalism Internațional.

U-Banca Transilvania va debuta în noul sezon competițional pe 15 septembrie, cu jocul din SuperCupa României. Clujenii, câștigățori ai Cupei României, vor da piept cu campioana României, CSM CSU Oradea. Meciul se va disputa într-o singură manșă, într-o locație ce va fi stabilită în perioada următoare.

Liga Națională 2016-2017 va cuprinde tot 12 echipe, sistemul de desfășurare rămânând neschimbat (prima fază – tur-retur fiecare cu fiecare, faza locurilor 1-6 și 7-12 tur-retur fiecare cu fiecare și play-off, respectiv play-out). Startul în Liga Națională va fi dat pe 19 septembrie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.