Luni începe școala la Cluj. Care sunt cele două scenarii de funcționare stabilite de minister

Luni, 13 septembrie, toți elevii din Cluj vor reveni la școală, iar comform ultimelor informații ale DSP, aceștia vor reveni în bănci fizic.

Cu cinci zile înainte de startul noului an școlar, incidența COVID-19 în municipiul Cluj-Napoca a ajuns la 1.47 la mia de locuitori, iar astfel școala va începe cu prezența fizică.

Scenariile după care vor funcționa școlile în următoarea perioadă, conform ultimului Ordin de Ministru:

a) Scenariul 1 se aplică atunci când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori și  presupune participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

b) Scenariul 2 se aplică atunci când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității și presupune participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special. Cursurile pentru elevii din celelalte clase/ani de studiu se vor desfășura în sistem on-line.

Cu titlu de excepție, se prevede că unitățile de învățământ vor putea să-și desfășoare activitatea didactică în sistem on-line inclusiv atunci când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitatea este mai mică de 6/1000 de locuitori.
În cazul în care nu se întâmplă o adevărată catastrofă până luni, toți copiii înscriși în sistemul de învățământ în municipiul Cluj-Napoca vor participa fizic la cursuri.

În acest moment, toate localitățile din județul Cluj au rata de infectare sub 6 cazuri la mia de locuitori, dar aici pot să apară modificări semnificative în ceea ce privește scenariul de funcționare. În localitățile cu câteva sute de localnici există posibilitatea ca incidența COVID-19 să crească foarte repede în urma unor cazuri de COVID-19 apărute.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.