Lupul dacic va fi logo-ul României pentru preşedinţia UE în 2019!

România va prelua preşedinţia Consiliului UE în 2019, iar logo-ul pe care îl vom arbora la Bruxelles va fi lupul dacic, scrie Adevarul.

Decizia a fost luată în urma unui concurs organizat de Ministerul Afacerilor Europene. Din juriul de 19 persoane au facut parte reprezentantii unor agnetii de publicitate, dar si jurnalisti, printre care Rareş Bogdan, Dana Grecu, Sabina Iosub si Bogdan Chirieac. Surse din juriu au declarat pentru „Adevărul” că decizia în favoarea lupului dacic a fost luată cu o majoritate covârşitoare: 80%. In concurs au intrat 122 de propuneri iar in prima faza au fost selectate 19 propuneri de logo, publicate de jurnalistul Dan Carbunaru pe contul lui de Facebook.

Potrivit paginii oficiale a evenimentului de pe site-ul Ministerului Afacerilor Europene, anuntarea castigatorului urma sa aiba loc cel tarziu azi iar pe data de 9 noiembrie este programata ceremonia de acordare a premiilor și expoziția câștigătorilor: 9 noiembrie 2017. Vezi aici pagina oficiala de Facebook a evenimentului. (Tot aici pot fi consultate propunerile de logo intrate in concurs).

Ministerul Afacerilor Europene, care pregăteşte preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România în prima parte a anului 2019, a organizat, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, un concurs pentru stabilirea logo-ului de ţară. Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a dat o circulară prin care elevii şi studenţii erau îndemnaţi să propună un logo pentru România.

Potrivit unor surse diplomatice citate de Adevarul, Ministerul Afacerilor Europene a primit 122 de variante de logo, dintre care au fost selectate, în primă fază, 19.

Săptămâna trecută, juriul, format din 19 persoane, a dat votul decisiv: a ieşit lupul dacic, o prounere venită din partea unui student. „Unul dintre argumente a fost că acest logo a primit multe voturi pe Facebook. Unii membri ai juriului au încercat să explice că logo-ul României trebuie să însemne ceva şi pentru restul cetăţenilor UE, dar votul final a fost covârşitor în favoarea lupului. Oricum, varianta pe care o vedeţi acum e una îmbunătăţită. În primă fază, scrisul era greşit şi culorile erau inversate”, au relatat surse diplomatice pentru „Adevărul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.