MAFIA LEMNULUI FACE VICTIME. Pădurarul omorât de hoții de lemne a lăsat în urmă 3 copii orfani!

Pădurarul găsit mort într-o zonă montană din Maramureș era căsători și avea trei copii, scrie AGERPRES.

Cadavrul pădurarului a fost descoperit în vecinătatea localităţilor Lăpuşul Românesc şi Rogoz, cel mai probabil fiind atacat de hoţii de lemne, a declarat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, Bogdan Gabor.

„Am fost sesizaţi cu privire la un caz de persoană găsită decedată prin împuşcare. Este vorba despre un lucrător silvic găsit mort. Procurorul de caz se deplasează la faţa locului. Incidentul a avut loc într-o zonă montană. (…) Din primele informaţii, a fost vorba despre o armă de vânătoare. Cauza a fost înregistrată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor”, a spus Bogdan Gabor.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, a precizat că bărbatul decedat era în vârstă de 37 de ani.

„În această seară, într-o pădure dintre localităţile Rogoz şi Lăpuşul Românesc, a fost găsit decedat un bărbat în vârstă de 37 de ani. S-a constituit echipă complexă de cercetare, care desfăşoară activităţi pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a decedat bărbatul”, a declarat Florina Meteş.

Potrivit unor surse din apropierea anchetei, corpul pădurarului a fost găsit aruncat într-o râpă din pădure.

Pădurarul era angajat al Direcţiei Silvice Maramureş, Ocolul silvic Strâmbu Băiuţ. El era căsătorit şi avea trei copii.

Liviu Pop, pădurar în cadrul Direcției Silvice Maramureș, a fost ucis miercuri seara, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arborii dintr-o pădure propritate privată pentru care Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț aigura servicii de pază.

Din primele informații, pădurarul Liviu Pop a fost împușcat mortal, iar corpul acestuia, abandonat într-o vale, prezintă numeroase urme de agresiune fizică. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș și polițiștii fac cercetări la fața locului.

Liviu Pop avea 30 de ani, era angajat al Direcției Silvice Maramureș de șapte ani, era căsătorit și avea trei copii.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a transmis, ulterior, un comunicat despre tragicul eveniment:

„La fața locului, s-a deplasat de urgență directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe MIHĂILESCU, care a transmis un mesaj de condoleanțe.

Acesta este al doilea angajat al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva ucis în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, respectiv paza pădurii, după ce în urmă cu o lună un alt pădurar, Răducu Gorcioaia, angajat al Ocolului Silvic Pașcani, din cadrul Direcției Silvice Iași, a fost ucis de trei persoane surprinse în timp ce tăiau ilegal arbori.

Cazurile de agresiune la adresa personalului silvic din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva s-au menținut la un nivel înalt în ultimii cinci ani, pe fondul întăririi măsurilor de prevenire și combatere a tăierilor ilegale și preluare în pază a unor păduri private care nu aveau asigurate servicii silvice.

De la începutul acestui an s-au înregistrat 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigură paza fondului forestier administrat, iar între 2014 și 2018 au avut loc alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza pădurilor, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite.”

One thought on “MAFIA LEMNULUI FACE VICTIME. Pădurarul omorât de hoții de lemne a lăsat în urmă 3 copii orfani!

  1. Si la Cluj mafia lemnului este in floare. Sa ne aducem aminte de cazul sefului de post de la postul de politie Gilau care a fost filmat in timp ce chefuia, la localul New Life din Gilau, la ziua de nastere a lui Ilea Horica din Gilau, cunoscut impreuna cu fratele sau Ilea Rares , ca cei mai mari traficanti de lemne furate din zona. Acesti doi frati au cateva dube mari de 7 tone si un camion cu care cara zilnic zeci de metri cubi de cherestea atat din zona Marisel Belis dar aduc si din zona Alba-Horea.In filmare se vede cum cei doi frati arunca cu bani lautarilor si striga „pentru prietenul meu Arion, seful de post”. La cheful respectiv au mai fost prezenti si 2 politisti de la serviciul de ordine publica din IPJ Cluj, exact de la biroul de infractiuni silvice. Ce dovada mai buna vreti ca politia din Gilau si din Cluj este mana in mana cu mafia hotilor de lemne ? Ramnificatiile mafiei lemnului din Cluj este sprijinita chiar de catre inspectorul sef al IPJ Cluj, comisarul sef Rus Mircea care este protectorul lui Arion. Desi filmul cu Arion si cu cei doi politisti a aparut in presa , cms sef Rus Mircea a gasit de cuviinta ca la 1 decembrie 2018, dupa cheful cu traficantii de lemne furate la care au participat politistii de mai sus, l-a avansat pentru merite deosebite la exdeptional pe seful de post Arion in dauna altor politisti corecti si cinstiti care au muncit din greu sa-i combata pe hotii de lemne. Se pare ca cine chefuieste cu hotii de lemne este avansat. Asta este sistemul in politia Cluj, fii mafiot ca daca esti omul lui Rus Mircea vei fi avansat. Ilea Rares, unul din cei doi frati a fost condamnat definitiv anul trecut pentru ultraj asupra sefului de post din Maguri Racatau pe care l-a accidentat cu duba cu lemne furate, in timp ce politistul incerca sa-l opreasca pentru control. Asta e politia Cluj sub comanda lui Rus Mircea si cu seful de post Arion, seful de la Gilau, prietenul hotilor de lemne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.