Mai mulți aleși locali USR din România s-au reunit la Cluj-Napoca

În acest weekend are loc, la Cluj, prima întâlnire din 2023 a Ligii Aleșilor Locali USR. Peste 170 de primari, viceprimari, vicepreședinți de consiliu județean, consilieri locali și județeni au venit la Cluj pentru a face schimb de experiență, bune practici și proiecte pentru a putea să dezvolte comunitățile care i-au ales.

Primarii USR prezenți la Cluj, precum și organizatorii, au răspuns astăzi întrebărilor presei și au transmis următoarele mesaje: 

Oana Murariu – președinte USR Cluj: „Astăzi Clujul găzduiește Liga aleșilor locali USR. Avem alături de noi primari, viceprimari, vicepreședinți de Consiliu județean, consilieri locali și consilieri județeni. Sunt peste 170 de aleși veniți la Cluj și vreau sa știți de la noi ca USR în administrația publică face treabă. Valul reformator vine de la acești oameni, de la aleșii USR!

Camelia Bertea – primar Victoria  : Am reușit în 2021 sa deschidem un spital de stat închis în 2011. Aceasta este una din cele mai mari realizări pe care le-am făcut în acest mandat. Am semnat contracte de finanțare de peste 24 milioane de euro, mai mult decât ce s-a atras în oraș în ultimii 35 de ani”

Clotilde Armand – primar București – Sector 1 : ”Primarii USR sunt foarte performanți, de aceea coaliția PNL-PSD nu mai poate să facă ce făcea până acum: să fure, să dezvolte în mod haotic orașele și astfel în aceste comunități ei aleg să se răzbune, să saboteze administrațiile locale ignorând că suferă chiar cetățenii. Coaliția PNL-PSD nu votează investițiile, nu votează bugetele, nu permite dezvoltările de care are nevoie orașul, dar chiar și în aceste condiții primarii USR reușesc să facă treabă, să-și dezvolte localitățile, sunt implicați în comunitate, iar cetățenii au cu cine să vorbească”

Elena Lasconi

Elena Lasconi, primar Câmpulung Muscel: ”Mie imi place Clujul, e inima Ardealului și eu sunt ardeleancă, dar Clujul e extrem de aglomerat și e demonstrat științific că oamenii care petrec mult timp în trafic sunt nefericiți. Am văzut încă multe garaje, eu în Câmpulung am demolat în jumătate de mandat aproape toate garajele. E important să ai infrastructură, să torni asfalt, să faci eficientizare energetică la blocuri, la școli, să ai canalizare. Dar, eu cred că mai important este faptul că e momentul să schimbăm mentalități. Eu îmi doresc să fiu primar într-un oraș fericit, cu oameni cu zâmbetul pe buze, cu locuri verzi unde să petreacă timp împreună. Vreau să unesc comunitatea. Un popor unit e un popor puternic. De asta avem nevoie în România, doar așa nu vom mai avea o Românie atât de mare în afara granițelor sale!

Lucian Daniel Stanciu Viziteu, primar Bacău: ”Suntem la Cluj să învățăm unii de la alții bunele practici din administrațiile locale. La Cluj e evident că administrația s-a chinuit mult să ne placă mașina, pentru că trebuie să-ți placă mult mașina ca să petreci zilnic multe ore în trafic, iar la ce prețuri sunt la chirii aici merită să și dormi în mașină. Uitați-vă la municipiul Bacău, o localitate unde orice ai nevoie este la 15 min de locul unde te afli, pe jos, cu mașina, cu transportul în comun sau cu bicicleta. Suntem primul municipiu din România recunoscut ca Localitate prietenă a familiilor la nivel european. Pentru antreprenori la noi știi că un certificat de urbanism îl obții în 3 zile, iar o autorizație de construire în 7 zile. Fără șpagă, fără pile, fără a vorbi cu primarul tot procesul este digital. Asta am reușit să facem într-un an și jumătate de mandat. Urmăriți-ne pentru că vom schimba în bine localitățile noastre.

Gabriel Pleșaprimar Alba Iulia: La Alba Iulia, capitala de suflet a României, am atras 160 mil de euro, peste 56 de milioane de euro sunt deja semnate. Construim creșe, avem proiecte majore pe mobilitate urbană, dorindu-ne o calitate ridicată a vieții. Am dat în lucru PUZ-ul pentru o zonă nouă de dezvoltare. Nu am fi reușit să facem toate aceste proiecte făra banii de la Uniunea Europeană. Noi am depus cereri pe toate axele de finanțare posibile văzând o oportunitate majoră în PNRR. Ne aflăm între 2 poli de dezvoltare și problemele pe care le are Clujul ne dau curaj pentru că vedem familii care se muta de la Cluj către noi văzând orașul nostru ca fiind mai prietenos. Sunt convins că toți primarii USR vor fi un model de administrație în 2024!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.