Marcel Vela: „E posibil să menţinem declaraţia pe proprie răspundere şi după 15 mai”

Marcel Vela, Ministrul de Interne, spune că sunt luate în calcul mai multe variante pentru relaxarea măsurilor de izolare. Una din ele este menţinerea declaraţiei pe proprie răspundere. România trece de la stare de urgenţă la stare de alertă din 16 mai, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că declaraţia pe proprie răspundere poate fi menţinută şi din 16 mai, când România intră în stare de alertă. Nici călătoriile între localităţi nu vor fi permise în orice condiţii, mai anunţă Vela, după ce iniţial preşedintele anunţase că românii pot pleca în vacanţe fără restricţii, transmite Mediafax.

„Încă discutăm dacă va mai fi nevoie de declaraţia pe proprie răspundere şi în ce condiţii. Se va putea părăsi localitatea în anumite condiţii, care vor fi precizate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a precizat Vela la Digi.

Marcel Vela susţine că se vor da în continuare amenzi, chiar dacă acestea au fost declarate ilegale de către CCR.

Măsurile vor avea şi sancţiuni, în baza legilor care sancţionează nerespectarea măsurilor introduse de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Cei care protejează sănătatea oamenilor nu mai au instrumente coercitive”, a spus ministrul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.