Marian Drăgulescu a câștigat AURUL la sol în cadrul Europenelor de Gimnastică de la Cluj – FOTO

Gimnastul român Marian Drăgulescu a câștigat sâmbătă, 22 aprilie, medalia de aur la sol în cadrul Campionatelor Europene de Gimnastică de la Cluj-Napoca, fiind aplaudat la scenă deschisă de toată sala.

Drăgulescu a primit nota 14.500 din partea juriului pentru exercițiul său de la sol.

Medalia de argint din finala probei de la sol a fost câștigată de rusul Dmitrii Lankin, cu 14.466 de puncte, iar bronzul a fost adjudecat de israelianul Alexander Shatilov (14.400).

„Cea mai mare dorință a mea de a cânta imnul la acest campionat european s-a împlinit. E cea mai valoroasă medalie a mea, obținută acasă, în fața a 7000 de români. E a 10-a medalie de aur la europene. A fost super, m-am simțit extraordinar, m-am simțit bine, am avut o zi bună la fel ca în calificări. Normal, am avut emoții, mă gândeam că aceasta va fi într-adevăr cea mai importantă medalie a mea și speram atât de mult să o câștig aici la mine acasă.

Atâta timp cât sunt sănătos, găsesc plăcerea de a face gimnastică și voi avea motivația necesară voi continua să practic acest sport. Sănătate, plăcere și motivație. O iau și eu step by step.

Am avut ceva probleme cu spatele și de asta nu am făcut „săritura Drăgulescu”. Am ales ca și strategie să merg mai mult pe execuție și să le fac cât mai corect. Nu mă gândesc la ce urmează, mă gândesc la ce am de făcut și încerc să fac totul cât mai bine. Sunt foarte fericit pentru ce a ieșit astăzi, sper să mă simt bine și mâine. Voi încerca să lupt pentru medalii. A fost o finală puternică la sol”, a declarat Marian Drăgulescu după decernarea medaliilor. 

Marian a făcut turul sălii cu tricolorul deasupra capului.

Clasamentul final al probei de sol:

Marian Drăgulescu va concura duminică, 23 aprilie, și în finala de la sărituri, ultima zi a Campionatelor Europene de Gimnastică de la Cluj-Napoca. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.