Mars pentru justitie la Cluj, duminica, 5 noiembrie – „Nu vrem sa fim o natie de hoti!”

Un nou protest duminical se anunta in acest weekend la Cluj-Napoca, pe 5 noiembrie, de la ora 18:00, in Piata Unirii, pentru apararea justitiei si a Statului de Drept.

Initiatorii acestei actiuni sunt platformele civice Coruptia Ucide si Umbrela Anticoruptie Cluj, care au si descris motivele pentru care cheama lumea la mars. 

„Incepe a doua lupta pentru apararea Justitiei si Statului de Drept in Romania. E un razboi de de uzura, asa ca ce putem invata din iarna trecuta e in primul rand sa ne conservam energia, sa nu ne lasam demoralizati usor, sa nu ne asteptam la miracole peste noapte si sa nu ne luam ochii de la scopul nostru. Toate schimbarile de durata cer timp.

Asadar sa ramanem consecventi si increzatori in puterea noastra de a schimba Romania, deoarece prin solidaritate ii invingem pas cu pas de fiecare data.

1. Proiectul de modificare al Legilor Justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen.

Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției.

Numirea procurorilor-șef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice.

Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă.
Nu suntem singuri în această luptă.
De la Magistrați la Președinte și Comisia Europeană, cu toții s-au poziționat împotriva acestor legi.
Este momentul ca fiecare dintre noi să acționeze și să nu legitimeze încercarea corupților de a controla Justiția.

2. Luni, Senatorii jurişti au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării.
Urmeaza votul in Senat.

Asta inseamna ca un borfas, condamnat penal, poate decide soarta romanilor si ii va reprezenta pe acestia”, arata initiatorii demersului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.