Mascatii au intervenit la spectacolul de deschidere a noii stagiuni al Operei Nationale Romane din Cluj pentru a evacua cinci persoane!

Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca este lovita in plin de scandal pe tema religioasa, dupa ce la spectacolul de duminica seara, 1 octombrie, cinci persoane, despre care se spune ca ar face parte din gruparea extremisto-nationalista Noua Dreapta Cluj, au intrat in cladirea operei si au perturbat spectacolul de deschidere a noii stagiuni, intitulat „The Armed Man – Misă pentru pace”, în care era exprimată și o rugăciune în limba arabă.

În momentul în care concertul vocal simfonic „The Armed Man — Misă pentru pace” a ajuns la momentul rugăciunii în limba arabă, câteva persoane au perturbat spectacolul, au vociferat și au început să cânte imnul național „Deșteaptă-te române!”, protestând față de faptul că într-o instituție culturală din România au loc astfel de rugăciuni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Carmen Jucan, cele cinci persoane, patru bărbați și o femeie, au fost conduse la secție și sancționate contravențional cu sume cuprinse între 500 și 700 de lei pentru nerespectarea măsurilor de ordine pentru buna desfășurare a manifestării culturale. Una dintre persoane a primit, în plus, și o sancțiune pentru adresare de cuvinte jignitoare, scrie AGERPRES.

Cei cinci, printre care liderul Noua Dreaptă Cluj, dar si fostul luptator K1 Calin Marincus, au fost evacuați cu ajutorul luptătorilor trupelor speciale și conduși la poliție, după care spectacolul a fost reluat, relatează Agerpres.

„Misa pentru pace” este un protest împotriva războiului și a violenței și include fragmente muzicale inspirate din liturghiile romano-catolice sau din slujbele anglicane și protestante.

The Armed Man – Misă pentru pace, opera compusa de galezul Karl Jenkins, a deschis duminică actuala stagiune a Operei Române din Cluj. Spectacolul dedicat Zilei internaționale a muzicii a fost întrerupt duminică de cinci persoane, care au venit cu drapelul României și au intonat „Deșteaptă-te, române!” în timp ce pe scena cânta Refi Erghiun, un muezin român, originat din Dobrogea. Musulmanul a trebuit să se oprească din cântat. Pentru a-i stopa pe turbulenți, conducerea Operei a decis să stingă luminile în sală, care s-a cufundat preț de câteva secunde într-o beznă totală.

Imagini oferite in exclusivitate de ZIUA DE CLUJ:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.