Măsuri suplimentare de igienă luate de Carrefour, Kaufland, Profi sau Mega Image. Magazine dezinfectate o dată pe oră, plata fără bancnote și distanța de 1 metru între clienți

Lanțul de hipermarket-uri Kaufland anunţă că au fost instituite măsuri suplimentare de igienă, dezinfecție și prevenție în magazine și în sedii, pentru a spori siguranța clienților și a angajaților.

Astfel, cel puţin o dată pe oră, în magazine sunt dezinfectate toate suprafeţele des utilizate de clienţi şi colegi şi obiectele de uz comun, precum cărucioarele de cumpărături, coşurile de mână, mânere, clanţe, balustrade, cântarele de la Legume-Fructe, cleştii de la brutărie, casele Express, casele de marcat în exterior şi în interior, POS-urile, mobilierul de la case şi Biroul de Informaţii, butoanele de lift, scările rulante, mesele de la Grill şi altele. Toaletele din magazine şi toate spaţiile comune ale angajaţilor sunt dezinfectate în totalitate cel puţin o dată pe oră.”, se menţionează în comunicat.

Kaufland România anunță că în toate magazinele sunt amplasate staţii cu dezinfectant de mâini gratuit, atât în zonele pentru clienţi, cât şi la casele de marcat şi informează constant cu privire la aceste măsuri.

„Toţi angajaţii noştri cunosc regulile de igienă şi îi încurajăm să le respecte. De asemenea, pe această cale, rugăm clienţii să păstreze distanţa de siguranţă de 1 metru, să evite cât mai mult posibil folosirea bancnotelor şi să opteze pentru plata cu cardul sau cu telefonul. În magazine şi sediul central au fost alocate echipe responsabile de implementarea măsurilor suplimentare de igienă şi prevenţie”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii Kaufland România susţin că a fost demarat şi un set de măsuri pentru a proteja angajaţii din birouri. „Reamintim că magazinele vor continua să fie bine aprovizionate şi că produsele Kaufland pot fi comandate şi prin Glovo, serviciul online de livrări la domiciliu.

Suntem în permanent contact cu autorităţile şi partenerii noştri naţionali şi internaţionali şi urmărim evoluţia situaţiei. Ne angajăm să luăm toate măsurile necesare pentru a proteja siguranţa clienţilor şi a colegilor noştri”, se mai precizează în comunicatul Kaufland. 

Distanță de 1 metru între clienți și plata fără bancnote

Toaletele din magazine și toate spațiile comune ale angajaților sunt dezinfectate în totalitate cel puțin o dată pe oră. În toate magazinele sunt amplasate stații cu dezinfectant de mâini gratuit, atât în zonele pentru clienți, cât și la casele de marcat.

„Informăm constant cu privire la aceste măsuri. Toți angajații noștri cunosc regulile de igienă și îi încurajăm să le respecte. Rugăm clienții să păstreze distanța de siguranță de 1 metru, să evite cât mai mult posibil folosirea bancnotelor și să opteze pentru plata cu cardul sau cu telefonul. 

În magazine și sediul central au fost alocate echipe responsabile de implementarea măsurilor suplimentare de igienă și prevenție. Am demarat și un set de măsuri pentru a proteja angajații din birouri.

Am pus la dispoziție și o linie telefonică specială pentru informarea corectă și completă a angajaților. Magazinele vor continua să fie bine aprovizionate, iar produsele Kaufland pot fi comandate și prin Glovo, serviciul online de livrări la domiciliu. 

Suntem în permanent contact cu autoritățile și partenerii noștri naționali și internaționali și urmărim evoluția situației. Ne angajăm să luăm toate măsurile necesare pentru a proteja siguranța clienților și a colegilor noștri”, conform conducerii Kaufland.    

La Carrefour vor fi dezinfectate coșurile, clanțele și cărucioarele

Un alt lanț de hipermarketuri, Carrefour, anunță că dezinfectează cărucioarele, coșurile de cumpărături și clanțele, în contextul măsurilor cerute de autorități. Retailerul a delimitat zonele de la casele de marcat și cele cu servire asistată pentru a evita aglomerația.

Pe segmentul de supermarketuri, Profi a început să dezinfecteze zilnic mai multe zone din magazine, urmând să modifice programul angajaților pentru a asigura un număr mai mare de salariați și a reduce cozile de la casele de marcat, în perioada creșterii numărului de persoane infectate cu Coronavirus.

Mega Image igienizează spațiile de lucru și suprafețele comune și va comunica clienților prin afișe și prin radio să păstreze distanța față de alte persoane, pentru a reduce riscul de răspândire a infecției.

„Au fost luate măsuri suplimentare de dezinfectare și igienizare în toate magazinele Mega Image și Shop&Go, realizate de firme specializate, care acoperă spațiile de vânzare și toate suprafețele folosite foarte des. Au fost stabilite măsuri suplimentare interne prin care angajații din magazine vor dezinfecta si igieniza frecvent spațiile de vânzare și suprafețele comune folosite de către clienți”.

Magazinele trebuie să instituie măsuri privind evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale, a anunțat ministrul interimar de Interne, Marcel Vela.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.