Material lemnos confiscat de polițiștii clujeni în valoare de 4.800 lei

Poliţiştii clujeni au confiscat material lemnos, în valoare de aproximativ 4.800 de lei, în urma unui control în trafic.

lemne

Pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic, poliţiştii desfăşoară zilnic activităţi pe raza judeţului.

În 29 iulie a.c., poliţişti din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin, Posturile de Poliție Comunală Beliș și Mărișel au acţionat pe raza de competență pentru combaterea transporturilor ilicite de material lemnos, precum şi a abaterilor rutiere.

Pentru abaterile constatate polițiștii au fost nevoiți să aplice 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 6500 lei, cele mai multe la regimul rutier. Ca măsură complementară, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare și un permis de conducere.

În acest context, în jurul orei 20.00, pe DJ 108C, în afara localității Doda Pilii,  polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară cu care se transporta material lemnos.

Conducătorul auto, un bărbat, de 42 de ani, din comuna Mărgău, județul Cluj, a prezentat avizul de însoțire primar și s-a constatat că lemnul rotund de esență rășinoasă transportat nu corespundea din punct de vedere cantitativ și ca volum cu  ceea ce era consemnat în documentul justificativ, în care era consemnat că se transportă 46 bușteni cu un volum de 11,19 mc.

Polițiștii au dispus reinventarierea materialului lemnos cu sprijinul personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Beliș, ocazie cu care s-a constatat că autoutilitara transporta 63 bușteni cu lungimi între 4-6 m. cu un volum de aproximativ 16,08 mc.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos, în valoare de aproximativ 4.800 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării.

De asemenea, a fost identificat administratorul societății comerciale care a încărcat materialul lemnos și s-a dispus sancționarea contravențională a persoanei juridice cu amendă în cuantum de 5000 lei, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, întrucât a expediat un volum de 4,89 mc mai mult material lemnos decât cel ce era consemnat efectiv în avizul de însoțire emis.

Poliţiştii clujeni continuă acțiunile de prevenire a faptelor care aduc atingere fondului forestier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.