Mesajul de Crăciun al Papei Francisc: „Invit credincioşii să vină alături de noi în căutarea păcii. Sper la o lume mai bună”

papa franciscSuveranul pontif a transmis marţi primul său mesaj de Crăciun, în calitate de lider al Bisericii Catolice, credincioşilor din întreaga lume.

Papa Francisc a amintit în rugăciunea sa despre situaţia oamenilor din zonele de conflict precum Siria sau Africa, relatează AFP.

Transmis de la balconul Bazilicii Sf. Petru, rugăciunea „Urbi” et Orbi” a Papei a îndemnat la pace şi demnitate faţa de imigranţi şi refugiaţi.

„Invit şi necredincioşii să dorească pacea. Veniţi alături de noi, cu dorinţa voastră care porneşte din inimă pentru pace”, a spus Papa Francisc în faţa unei mulţimi de circa 70.000 de persone.

„Adevărata pace nu este un echilibru de forţe opuse. Pacea nu este o faţadă care ascunde conflicte şi diviziuni. Pacea solicită angajamentul nostru zilnic. Privind la Pruncul din iesle, gândurile noastre se îndreaptă către acei copii care sunt victime ale războielor”, a spus Suveranul Pontif, în vârstă de 77 ani.

„Copil al Betleemului, atinge inima celor care s-au implicat în traficul cu fiinţe umane, pentru ca ei să înţeleagă ce greşeală au putut comite”, a mai spus liderul Bisericii Catolice, care s-a rugat apoi ca Dumnezeu să aducă pacea în toate locurile afectate de război, începând prin a evoca tensiunile din Siria, acolo unde războiul „a distrus atâtea vieţi” şi a provocat „ură şi răzbunare”.

„Dacă Îl iubim pe Dumnezeu şi pe fraţii şi surorile noastre, atunci vom umbla în lumină, dar dacă inima noastră e închisă, dacă vom fi dominaţi de mândrie şi minciună, atunci vom lăsa întunericul să vină în noi şi în jurul nostru”, a spus acesta, în cadrul slujbei.

Papa Francisc este primul papă non-european după o perioadă de circa 1.300 de ani.

Înregistrarea video este realizată de cotidianul The Telegraph

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.