Mihai Goțiu, dorit la șefia Gărzii de Mediu. S-au strâns peste 5000 de semnături pentru susținerea fostului senator de Cluj

Fostul senator clujean al Alianței USR-PLUS, Mihai Goțiu, este dorit de români în funcția de comisar general al Gărzii de Mediu.

O petiție online inițiată de grupul civic DeClic a strâns peste 5000 de semnături pentru susținerea fostului senator de Cluj la șefia Gărzii de Mediu.

„5.000 DE SEMNĂTURI pentru susținerea candidaturii mele la șefia Gărzii Naționale de Mediu. MULȚUMESC!

Pe de o parte, această mobilizare civică mă onorează și îmi arată că munca și implicarea mea (atât înainte, cât și după ce am intrat în politică) în domeniul protejării apelor, pădurilor și a aerului curat din România este apreciată. Iar încrederea și susținerea pe care mi-o acordați îmi dă puterea de a o continua, indiferent de decizia pe care o vor lua colegii din Biroul Național al USR.

Pe de altă parte, dincolo de persoana mea, această petiție pe care ați inițiat-o pe platforma Declic și care a strâns 5.000 de semnături în doar o zi și jumătate, îmi arată că protecția mediului reprezintă o prioritate majoră pentru voi și că sunteți dispuși să vă implicați ca dreptul la mediu sănătos, prevăzut în articolul 35 al Constituției să fie respectat cu adevărat. Pentru că, în cele din urmă, e vorba de sănătatea noastră în cel mai direct mod cu putință.

De asemenea, așa cum am arătat și când am activat în societatea civilă – și nu mi-am schimbat punctul de vedere nici după ce am intrat în politică, dimpotrivă – în calitate de cetățeni aveți dreptul și e de dorit să monitorizați activitatea (inclusiv cea internă), să vă implicați și să vă transmiteți punctele de vedere legate de deciziile partidelor politice. Acest lucru trebuie să se întâmple permanent, nu doar în perioadele electorale și pre-electorale, pentru că e singurul mod în care pot fi evitate decizii care să vă nemulțumească major. Așa văd eu o relație normală, DE COLABORARE, între cetățeni și partidele politice (organizații de DREPT PUBLIC și FINANȚATE PUBLIC).

Vă asigur că semnăturile voastre și, mai ales, mesajul vostru, vor ajunge la colegii mei din conducerea USR. Pentru mine acest mesaj nu lasă loc de îndoială: vă pasă de apele, aerul și pădurile României și fie că va fi vorba de persoana mea ori de alt coleg/colegă, vă doriți la conducerea Gărzii Naționale de Mediu pe cineva motivat, cu experiență și decis să facă din această instituție principalul scut împotriva distrugerilor de mediu din țara noastră!„, a declarat Goțiu.

Petiția poate fi semnată în continuare urmând link-ul de pe platforma Declic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.