Mihai Goțiu, ministrul Mediului? Senatorul clujean a mai obținut o victorie împotriva „Mafiei pădurilor”

Senatorul clujean USR Mihai Goțiu a repurtat o victorie importantă în războiul cu „Mafia Pădurilor”, iar sesizarea sa penală privind tăierile ilegale din județul Mureș a ajuns pe masa Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Dosarul realizat de senatorul USR Cluj și echipa sa are 600 de pagini și conține informații și documente strânse în peste doi ani de vizite pe teren, interpelări adresate Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Gărzii Forestiere, anchete declanșate în urma acestor demersuri, discuții cu persoane la fața locului.

„Tocmai am primit confirmarea: cele aproximativ 600 de pagini ale sesizării penale privind tăierile ilegale de păduri din județul Mureș au ajuns pe masa procurorilor anti-corupție. Sunt informații și documente pe care le-am strâns în peste doi ani de vizite pe teren, interpelări adresate Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Gărzii Forestiere, anchete declanșate în urma acestor demersuri, discuții cu persoane la fața locului.

E unul dintre cazurile care adună toate ”ingredientele” modului de operare al Mafiei Pădurilor: firme de casă, presiuni și imixtiuni politice (”la pachet”: PSD, UDMR și PNL), complicitatea unor angajați ai instituțiilor publice, tentative de mușamalizare, decesul unui angajat silvic (care, oficial, s-ar fi sinucis).

În documentele pe care le-am transmis procurorilor DNA sunt dovezi și indicii mai mult decât rezonabile că, doar în ultimii ani, în pădurile din Mureș s-au săvârșit:-

  • zeci de infracțiuni la regimul silvic;
  • constituirea unei rețele (grup infracțional) de criminalitate organizată (cu silvici, firme de exploatare a lemnului, angajați ai unor instituții cu funcții de control, de la nivel local și până la nivel central
  • fără de care o activitate infracțională de o asemenea amploare și durată nu ar fi fost posibilă);
  • abuz în serviciu și neglijență în serviciu;- fals în acte și uz de fals.Îmi exprim speranța că, anul viitor, Moș Crăciun îi va vizita pe cei responsabili de toate aceste distrugeri la… vorbitor.
  • Și că va repeta vizita vreme de mai mulți ani.Și mai sper că până la viitorul Crăciun, o instituție specializată pe cercetarea infracțiunilor de mediu (”DNA-ul Pădurilor”) va fi realitate și funcțională. Pentru că jaful pădurilor, distrugerea apelor, poluarea aerului ori afacerile cu deșeuri ne afectează prea grav sănătatea și viitorul pentru a le mai putea tolera”, a declarat senatorul clujean pe pagina sa oficiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.