Ministerul Educației: „Școlile rămân deschise până la pragul de infectare 6 la mie”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, după ședința de lucru de la Guvern, că școlile rămân deschise până la incidența de 6 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. 

Școlile trebuie să se deschidă primele și să se închidă ultimele”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu și a anunțat că în ședința de vineri s-a „agreat” ca școlile „să rămână deschise până la pragul de 6 la mie”.

În cazul în care se va trece peste acest prag, persoanele nevaccinate nu vor fi dezavantajate, dar vor exista beneficii pentru cei vaccinaţi„, a mai spus ministrul.

Acesta a subliniat că peste pragul de 6 la mie „lucrurile se vor întâmpla în funcţie de vârstă şi de specificul activităţii”. „Predarea online și scenariul hibrid vor fi evitate pe cât se poate”.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a spus că prioritatea tuturor este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp posibil, „dar copiilor trebuie să le oferim un cadru sigur ca transmiterea să rămână cât mai mică posibil”.

Purtarea măștii în școală va rămâne obligatorie pentru copiii peste 6 ani, dar doar în interior. Activitățile sportive sunt încurajate să aibă loc în spații deschise.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.