Ministrul Educaţiei: „Din peste 31.000 unităţi de învăţământ, doar în jur de 6.500 au avize şi autorizaţii”

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, susţine că în acest moment doar aproximativ 6.500 de clădiri şcolare au aviz şi autorizaţie PSI, dintr-un total de peste 31.000.

„Aproape în toate uniţăţile în care nu avem autorizaţie s-a intrat pe renovare. Din 31.297 unităţi de învăţământ, 2261 au autorizaţie PSI, iar 4200 au avize PSI. Faceţi diferenţa să vedeţi câte nu au autorizaţie. În maximum doi ani vrem să avem toate unităţile cu autorizaţie, că nu este ritmul pe ni-l dorim. Ce nu s-a făcut 26 de ani în România, adică alocarea de sume de la bugetul de stat către primării în vederea reabilitării şi construcţiei de şcoli, noi am făcut.

Acum o lună de zile, am aprobat 2500 de proiecte pentru reabilitare şi construcţii noi de clădiri. Banii aceştia sunt în bugetele autorităţilor locale, veniţi de la Ministerul Dezvoltării. Fiecare primar îşi organizează licitaţiile pentru construcţie şi dezvoltare. Ministerul Educaţiei este proprietar pe clădirile de la palaturi şi cluburi. Avem obligaţia ca acele şoli fără autorizaţie să le reabilităm sau să facem altele noi”, a declarat Liviu Pop, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.