Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Cluj, le-a mulțumit medicilor pentru dăruire

Prezent la Cluj pentru o vizită de lucru, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, le-a adresat mulțumiri cadrelor medicale pentru dăruire și atitudinea cu care tratează pacienții COVID, inclusiv cei internați la Cluj din alte județe.

„În contextul în care am avut o grevare a zonei cu cazuri, am avut și transferuri din alte zone către Cluj și țin să mulțumesc corpului medical pentru atitudine și pentru dăruirea cu care a reacționat și în aceste cazuri”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tataru, la Cluj-Napoca.

Ministrul a făcut referire la suplimentarea locurilor la Terapie Intensivă pentru bolnavii COVID și a precizat că se va încerca și eliberarea Unităților de Primire Urgențe, prin introducerea testelor rapide, urmând ca pacienții să fie triați, astfel, mai eficient.

„Orice evaluare am face avem același barometru pe care îl urmărim, și în Cluj, și în orice localitate: adresabilitatea la Unitățile de Primiri Urgențe, internările în secțiile de boli infecțioase, cazurile din terapie intensivă și decese. Avem în acest moment o încărcare a Unităților de Primire Urgențe, pe care în următoarea perioadă, prin acele teste rapide încercăm să le eliberăm dirijând cazurile infectate SARS-CoV-2 către unitățile specifice și cele care nu au infecție SARS-CoV-2, către secțiile non-COVID. Secțiile ATI sunt cele care necesită în acest moment o extindere a numărului de paturi, de aceea suplimentarea cu încă 11 paturi, ajungând la 63 este capacitatea pe care o putem gestiona în Cluj la Terapie Intensivă. (…) În total vor exista 63 de paturi de terapie intensivă și 600 de paturi pentru patologie medie COVID”, a precizat ministrul Tătaru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.