Mişcarea naţională „Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS – şi-a desemnat câştigătorii din Cluj Napoca

Cea de a doua ediţie anuală a mişcării naţionale de prevenire a obezităţii infantile şi promovare a stilului de viaţă echilibrat în rândul familiilor din România „Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS, desfăşurată la Cluj-Napoca, s-a încheiat astăzi cu premierea celor mai active Cluburi SETS – Mișcare și Distracție din municipiu.

SETS - si eu traiesc sanatos

Peste 200 de elevi, membri în cele 4 Cluburi SETS câștigătoare în acest an, împreună cu cadrele lor didactice coordonatoare, au fost răsplătiți cu premii de către voluntarii Fundației PRAIS și partenerii acesteia, în cadrul ceremoniei care a avut loc astăzi la Sala de sport „Gheorghe Roman” din Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu” din Cluj. Împreună, copiii din cele 4 cluburi SETS câştigătoare au efectuat în acest an şcolar peste 50 de activităţi fizice şi sportive.

Inovaţie a mişcării SETS, Cluburile de Mişcare şi Distracţie sunt organizate voluntar, în fiecare an, de către elevi, cu sprijinul profesorilor coordonatori din şcolile unde ei studiază. Cluburile, precum și toate acţiunile organizate în cadrul acestora pe parcursul anului școlar, sunt înscrise pe platforma online www.sets.ro, intrând astfel automat în competiţia finală. În cei patru ani de derulare a programului, la nivel naţional, peste 11.500 de elevi s-au înscris voluntar în 280 de Cluburi SETS, desfăşurând 4.770 de activităţi fizice, esențiale în asociere cu o alimentaţie echilibrată, în dezvoltarea armonioasă a copiilor.

De la lansare și până în prezent, SETS a integrat în mişcare peste 94.500 de elevi din ciclul primar din 252 de şcoli din Bucureşti, Roman şi Cluj-Napoca, 3.000 de cadre didactice şi peste 200.000 de părinţi, 2 milioane – public larg. Pe lângă intervențiile directe în şcoli, mişcarea naţională SETS a dezvoltat portalul de informare publică dedicat atât părinţilor, cât şi copiilor – www.sets.ro, care înregistrează peste 77.000 de vizitatori, precum şi propria platformă social media (conţinând pagini şi conturi SETS de Facebook – peste 28.600 de prieteni, Twitter, YouTube, Instagram). Următoarea ediţie SETS va demara în toamnă, odată cu începerea noului an şcolar 2014-2015.

„Recunoscută internaţional, mişcarea naţională SETS, iniţiată de Fundaţia PRAIS, reuşeşte cu succes de 4 ani să contribuie la prevenirea obezităţii infantile şi la promovarea stilului de viaţă sănătos în 3 mari comunităţi. Cea de a doua ediţie SETS din Cluj a fost, aşa cum ne aşteptam, un succes deplin. Suntem recunoscători voluntarilor, partenerilor noştri instituţionali şi privaţi, alianţei de valori care ne susţin şi care sprijină această cauză socială importantă”, a declarat Silvia Bucur, Preşedinte al Fundaţiei PRAIS, iniţiatoarea mişcării SETS.

Mişcarea SETS face parte din EPODE International Network – EIN, cea mai mare reţea globală de prevenire a obezităţii, ce reuneşte 36 de programe cu metodologii similare din 24 de ţări. Reţeaua EIN din care face parte SETS a fost desemnată de către DG SANCO drept “Best Health promotion European project”, iar intervenţiile pe activităţi fizice din cadrul mişcării „Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS au fost apreciate ca un model de bună practică.

Partenerii mişcării SETS sunt: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Inspectoratele Şcolare din Bucureşti, Cluj şi Neamţ, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Federaţia Română de Atletism, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Societatea Română de Nutriţie, Federaţia Romalimenta prin sprijinul a 5 companii membre şi Carrefour.

Fundaţia PRAIS a fost înființată acum 11 ani de către compania PRAIS Corporate Communications. Misiunea acesteia este de a promova accesul la educație şi resurse pentru tânăra generaţie, stilul de viață sănătos, grija față de natură, economia sustenabilă. Cele 15 programe naţionale de marketing social, bazate pe comunitate, create în curând de alte proiecte de mare amploare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.