Mitropolitul Ardealului a fost audiat la DNA in calitate de martor

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza a facut astazi o vizita la sediul DNA, unde a fost chemat de procurori în calitate de martor.

foto: stiridesibiu.ro
foto: stiridesibiu.ro

Inaltul prelat a venit însoţit de către avocat. Reprezentantul legal a precizat la intrarea în DNA că prezenţa mitropolitului a fost solicitată strict în calitate de martor şi că mai multe detalii despre prezenţa Înalt Preasfinţiei Sale la DNA, vor fi făcute abia după ieşirea de la audieri.

Mitropolitul Ardealului a fost chemat pentru a discuta cu procurorii despre lucrarea publicată de George Becali. ÎPS Laurenţiu Streza a coordonat lucrarea „Iubirea milostivă și tămăduitoare” semnată de finanţatorul Stelei. În dosar au mai depus mărturie şi George Becali şi Dan Voiculescu.

Întrebat despre lucrarea lui George Becali, Mitropolitul Ardealului a declarat cu câtva timp înainte că „există foarte multe cărți la care le-am dat binecuvântarea. Trebuie să verific dacă în acest caz am dat binecuvântarea sau am îndrumat”, a spus ÎPS Laurențiu Streza.

DNA a deschis în luna ianuarie un dosar în care se cercetează modul în care mai mulţi condamnaţi au scris cărţi în timp ce erau încarceraţi. Respectivele lucrări le-ar fi adus acestora mai multe zile de libertate. Procurorii DNA s-au sesizat din oficiu iar printre primii matori audiaţi a fost şi George Becali. Atunci, finanţatorul Stelei a precizat faptul că DNA verifică dacă nu cumva, funcţionarii ANP au favorizat condamnaţii care au scris cărţi după gratii.

Acesta nu este singurul scandal legat de cărţile scrise în puşcărie. George Copos este anchetat şi el după ce, în timpul în care a fost încarcerat, a reuşit să scrie nu mai puţin de cinci cărţi. Potrivit anchetatorilor, în cazul lui Copos ar fi vorba despre plagiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.