Monedă de argint pusă în circulaţie de BNR dedicată lui George Emil Palade!

Banca Naţională a României (BNR) pune în circulaţie, luni, în scop numismatic, o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la naşterea lui George Emil Palade, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Moneda din argint are o valoare nominală de 10 lei, o formă rotundă, cu diametrul de 37 milimetri, marginea zimţată şi greutatea de 31,103 grame, iar preţul de vânzare, exclusiv TVA, va fi de 360 lei lei. Tirajul emisiunii – 500 de bucăţi.

Aversul monedei prezintă imaginea clădirii spitalului Colţea, unde George Emil Palade a desfăşurat un stagiu de practică medicală, precum şi o compoziţie sugerând activitatea ştiinţifică a savantului; anul de emisiune ‘2012’, stema României, inscripţia ‘Romania’ şi valoarea nominală ’10 lei’. Reversul monedei redă, în prim-plan, portretul savantului George Emil Palade şi, în plan secund, o compoziţie simbolizând biologia celulară; la exterior, în arc de cerc, inscripţia ‘George Emil Palade’ şi anii între care a trăit ‘1912-2008’.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timiş ale BNR, începând cu data de 19 noiembrie, precizează comunicatul menţionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.