Monedă de argint pusă în circulaţie de BNR dedicată lui George Emil Palade!

Banca Naţională a României (BNR) pune în circulaţie, luni, în scop numismatic, o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la naşterea lui George Emil Palade, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Moneda din argint are o valoare nominală de 10 lei, o formă rotundă, cu diametrul de 37 milimetri, marginea zimţată şi greutatea de 31,103 grame, iar preţul de vânzare, exclusiv TVA, va fi de 360 lei lei. Tirajul emisiunii – 500 de bucăţi.

Aversul monedei prezintă imaginea clădirii spitalului Colţea, unde George Emil Palade a desfăşurat un stagiu de practică medicală, precum şi o compoziţie sugerând activitatea ştiinţifică a savantului; anul de emisiune ‘2012’, stema României, inscripţia ‘Romania’ şi valoarea nominală ’10 lei’. Reversul monedei redă, în prim-plan, portretul savantului George Emil Palade şi, în plan secund, o compoziţie simbolizând biologia celulară; la exterior, în arc de cerc, inscripţia ‘George Emil Palade’ şi anii între care a trăit ‘1912-2008’.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timiş ale BNR, începând cu data de 19 noiembrie, precizează comunicatul menţionat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.