Monede din argint cu generalul Berthelot, vândute de Banca Națională la Cluj! Prețul este 350 lei bucata!

Sucursala din Cluj a Băncii Naționale a României (BNR) va comercializa, începând cu data de 22 aprilie, o monedă de argint cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Henri Mathias Berthelot.

Caracteristicile monedei

Valoare nominală: 10 lei
Metal: argint
Titlu: 999‰
Formă: rotundă
Diametru: 37 mm
Greutate: 31.1 g
Calitate: proof
Cant: zimţat

Aversul monedei redă conacul generalului Berthelot din comuna Fărcădinul de Jos, în prezent General Berthelot, județul Hunedoara, inscripţia în arc de cerc „România”, valoarea nominală „10 lei”, stema României și anul de emisiune „2019”. Reversul prezintă portretul lui Berthelot, inscripțiile în arc de cerc „Henri Mathias Berthelot” și anii între care a trăit, „1861-1931”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint. Preţul de vânzare, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 350 de lei. Monedele din argint au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.