Muzeul de Artă are începând de duminică un pian modern!

Duminică, 17 iunie 2018, în Sala Tonitza a Muzeului de Artă Cluj-Napoca a avut loc inaugurarea pianului de concert achiziționat de către clubul Rotary VISIO Cluj-Napoca în cadrul proiectului „Un pian pentru muzeu”. Inaugurarea acestuia a avut loc prin intermediul unui recital de excepție al pianistei Silvia Sbârciu, personalitate de referință în domeniul interpretării pianistice la nivel național și internațional.

Pianul a fost achiziționat cu scopul de a oferi publicului clujean un nou reper pe harta sălilor de concerte și, în același timp, de a crea numeroase oportunități pentru interpreți consacrați sau tineri de a concerta. Muzeul de Artă Cluj-Napoca oferă găzduire pianului, revitalizând în acest fel astfel binecunoscutele stagiuni de recitaluri și concerte de odinioară din celebra Sală Tonitza.

Reamintim în acest context faptul că, în trecut, în sala Tonitza au concertat nume de referință ale muzicii românești. De asemenea, aceasta a găzduit nenumărate concerte din cadrul unor festivaluri extrem de importante precum „Toamna muzicală clujeană”, festivalul Mozart sau stagiunile concertistice ale Operei și Filarmonicii din Cluj.

Fabricat în anul 1975, pianul marca Yamaha este un instrument deosebit de frumos, cu un sunet cald, potrivit spațiului căruia îi este destinat, acesta revitalizând Sala Tonitza, un punct important al circuitului concertistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.