Naționala de baschet feminin a României vrea să umple Sala Polivalentă din Cluj la meciul cu Bosnia&Herțegovina

Federația Română de Baschet a susținut joi, 19 noiembrie, cu aproape 48 de ore înaintea debutului naționalei feminine a României în campania de calificare la Eurobasket Women 2017, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, o conferință de presă cu mai multe puncte tematice, printre care prezentarea parteneriatului cu Banca Transilvania, prin care BT a devenit sponsorul oficial al echipei naționale de baschet feminin a României, ultimele informații referitoare la meciul de sâmbătă, dintre România și Bosnia&Herțegovina, inspecția oficială FIBA cu privire la dosarul depus de FRB pentru obținerea dreptului de a organiza în Cluj-Napoca una din grupele EuroBasket 2017.

La conferința de presă au participat Horia Păun, președintele FRB, Luminița Runcan, director general-adjunct al Băncii Transilvania, Gabriela Marginean, componenta de baza a naționalei, Miroslav Popov, antrenorul principal al echipei României, și Traian Racu, team-managerul reprezentativei feminine a țării noastre.

Banca Trasilvania – Sponsor oficial al echipei naționale de baschet feminin a României

horia paun preseditne FRB

În deschiderea întâlnirii cu reprezentanții mass-media, președintele Horia Păun a anunțat ca Federația Română de Baschet și Banca Transilvania au devenit parteneri. „Astăzi facem anunțul oficial: Banca Transilvania este Sponsor Oficial al echipei naționale de baschet feminin a Romaniei. Este un parteneriat solid, care ne onorează, și de aceea ne dorim să obținem niște rezultate pe măsură în această campanie”, a subliniat presedintele FRB. La rândul său, Luminița Runcan, directorul general-adjunct al Băncii Transilvania a precizat: „Suntem mândrii și bucuroși că am devenit Sponsor Oficial al echipei nationale de baschet feminine a Romaniei. Banca Transilvania crede in perspectivele baschetului si vrea sa contribuie la cresterea noii generatii de performeri. Suntem alaturi de nationala feminina si sambata vom striga cu totii: Hai Romania!”, a spus Luminita Runcan, pe aceeasi lungime cu mesajul transmis de Omer Tetik, directorul general al Bancii Transilvania: „Sustinem tot mai mult baschetul pentru ca este un sport cu tot mai multi suporteri, credem in perspectivele sale si dorim sa contribuim la formarea de campioni. Le tinem pumnii baschetbalistelor pentru a obtine in aceasta campanie de calificare rezultatele asteptate.”

Popov a stabilit lotul pentru meciul cu Bosnia!

Dupa prezentarea parteneriatului cu Banca Transilvania, președintele Horia Paun ne-a introdus in atmosfera meciului de sambata, cand nationala Romaniei va primi in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, cu incepere de la ora 19:00, replica selectionatei similare a Bosniei. „Am avut anul acesta o experienta minunata la EuroBasket Women 2015, unde am avut calitatea de organizatori la Timisoara si Oradea, si asteptarile noastre sunt la fel de mari si de la aceasta campanie care incepe sambata. Vom avea sase meciuri in Grupa H, dintre care trei acasa si trei in deplasare. Plecam la drum spre EuroBasket Women 2017 cu un staff nou si cu niste sportive trecute deja printr-un turneu final European. Cred ca au ajuns deja la o maturitate sportiva si au un plus de experienta cu meciurile din vara, de la EuroBasket Women 2015. Am decis sa jucam la Cluj-Napoca pentru ca am considerat ca este o casa buna si primitoare pentru naționala noastră feminină. Sperăm ca publicul clujean, un fin cunoscator de baschet, sa vina in numar cat mai mare si sa faca un record de audienta. Ne dorim asta si prin prisma inspectiei oficialilor FIBA, care vor fi prezenti la meci”, a declarat Horia Paun, dupa care microfonul i-a fost „pasat” Gabrielei Marginean, componenta de baza a reprezentativei tricolore.

„Mă bucur enorm să joc din nou acasă în fața clujenilor și mai ales a familiei. Consider că avem șanse mari, deși grupa este grea ca în fiecare campanie. Cred că experiența cumulată în vară la Europene ne-a ajutat să creștem atât mental, cât și în joc, și sperăm să arătăm acest lucru începând de sâmbătă împotriva Bosniei”, a spus Gabriela Mărginean, care a crescut și a descoperit tainele baschetului în Cluj-Napoca, iar în prezent evoluează în liga iberică la Parfumeria Salamanca.

Referindu-se la preluarea a „banderolei de căpitan al naționalei, Mărginean a adăugat: „Este o responsabilitate uriașă, nu am mai fost niciodată căpitanul lotului de senioare. Este ceva enorm, ținând cont că în lot sunt jucătoare mai în vârstă decât mine, cu o experiență mult mai mare. Îmi doresc din suflet să trag echipa după mine spre victorie și să fim o echipă”. 

gabriela marginean

Pe de alta parte, stârnită și de bucuria de a juca în orașul natal, Mărginean a transmis și un mesaj suporterilor: „Știu că naționala de handbal a umplut sala și chiar dacă în ultima vreme nu putem spune că am avut rezultate atât de bune ca ale fetelor de la handbal, sper ca meciul de sâmbătă să fie un meci frumos și cu un rezultat mare pentru echipa noastră. Avem nevoie de suporteri și îmi doresc să vină toată lumea la meci, iar sala să fie arhiplină!”. Cea mai așteptată informație a venit, cum era și firesc, de la antrenorul principal al naționalei tricolore, Miroslav Popov, care s-a decis asupra componenței finale a lotului pentru meciul cu Bosnia. Ținând cont și de accidentări, Elisabeth Pavel și Flavia Ferenczi ratând debutul în campania de calificare din cauza unor probleme la ligamente, antrenorul Miroslav Popov a punctat:

„Lista celor 12 sportive pentru meciul cu Bosnia este compusă din Mărginean, Pașcalău, Pârău, Stoenescu, Pop, Ursu, Olah, Șipos, Stoiedin, Crăciun, Irimia și Ferariu (n.n. – debutantă în naționala de senioare). Este lista pentru acest meci iar restul sportivelor se afla in continuare in vederile noastre pentru meciurile urmatoare. Totodată, am decis ca Gabriela Mărginean să fie căpitanul echipei. Este un adevărat lider și merită din plin să fie căpitan”.

miroslav popov

Referindu-se la valoarea adversarelor din Grupa H si la sansele Romaniei, antrenorul Popov a declarat: „Mă bucur sa lucrez cu nationala Romaniei pentru ca imi place cum joaca fetele. Stiu ca este dificil sa evoluezi in aceasta campanie de calificare, care se intinde pe 12 luni, dar cred ca echipa Romaniei mult mai experimentata si vom incerca obtinem rezultate deosebite. Avem multe sportive de valoare, cu experienta mare, multe dintre ele joaca in strainatate. Cred ca singura problema este ca am avut foarte putine zile la dispozitie ca sa ne pregatim, dar de aceste conditii au beneficiat toate adversarele. Sper ca jucatoarele sa inteleaga situatia, sa se concentreze la maxim si sa joace foarte bine. In ceea ce priveste adversarele, Bosnia are o echipa tanara si entuziasta, Israelul are sportive de valoare care joaca faorte bine, iar Turcia este favorita. Important este sa castigam meciurile de acasa si cred ca ne vom bate pentru locul secund. Acum ne concentram pentru debut, cand vom intalni o echipa cu jucatoare inalte. Bosnia are o generatie noua si ambitioasa, are sportive din lotul de tineret care a castigat promovarea in elita europeana, dar personal cred ca suntem mai buni. Trebuie sa facem un joc asa cum ne dorim si il pregatim ca atare. Trebuie sa ne concentram asupra strategiei tactice si cred ca este foarte important ca avem sportive care joaca in strainatate in campionate puternice si au un plus de experienta, unele chiar de Euroliga. Este un meci foarte important, este bine ca jucam acasa, si sunt convins ca vom obtine un rezultat bun si cu sprijinul publicului. Noi vom face tot ce ne sta in putinta sa obtinem calificarea”, a mai spus Popov.

Sprijin #Colectiv

Din punct de vedere organizatoric, Federația Română de Baschet și partenerii săi au pregătit mai multe surprize pentru publicul clujean, care este așteptat în număr cât mai mare la meciul de sâmbătă, aceștia urmând să aibă parte de tombole cu premii substanțiale, dar și de alte momente deosebite. Pentru a aduna un număr cât mai mare de spectatori, prețul biletelor de intrare a fost stabilit la doar 10 lei, fanii având posibilitatea să intre în posesia tichetelor atât de la casele de bilete ale Sălii Polivalente (n.n. – deschise zilnic, între orele 12:00 și 19:00) cât și accesând platforma www.polivalentacluj.ro. Pe de altă parte, președintele FRB a anunțat că toate încasările din vânzarea biletelor vor fi donate celor aflați în suferință în urma tragediei de la #Colectiv, iar Banca Transilvania, prin vocea directorului general-adjunct Luminița Runcan, a decis să dubleze această suma ce va ajunge la cei care au avut de suferit în urma cumplitei tragedii.

Inspectie FIBA la Cluj-Napoca

„Este nevoie de susținerea publicului pentru a realiza o atmosferă incendiară în tribune. Vom avea și vizita oficialilor FIBA, care vor fi prezenți la meciul de la Cluj-Napoca pentru a evalua potențialul nostru organizatoric, pentru a inspecta facilitățile de la Sala Polivalentă și de la hoteluri, dar și pentru a vedea care este impactul baschetului feminin în acest oraș și ce înseamnă dragostea pentru baschet. După cum știți, FIBA ne-a acceptat dosarul depus pentru obținerea dreptului de a organiza în Cluj-Napoca una dintre grupele EuroBasket 2107, iar decizia o vom afla în 12 decembrie, după ședința Board-ului. România este în competiție directă cu alte patru țări și sunt convins că vom reuși să demonstrăm împreună că municipiul Cluj poate organiza o astfel de competiție majoră”, a mai declarat președintele Horia Păun, adăugând în final că există și un sprijin local și central deosebit pentru ca totul să se ridice la nivelul cerințelor FIBA.

Tombole cu premii importante pentru suporteri!

„Ne dorim ca lumea să vină la meci, să fie alături de națională și să realizeze o atmosferă deosebită în tribune”, a spus și Traian Racu, team-managerul naționalei feminine, după care a dezvăluit câteva dintre surprizele organizatorice. Astfel, fanii prezenți la meci vor avea ocazia să se bucure de premiile puse la dispoziție de Banca Transilvania, care va oferi spectatorilor prin intermediul unor tombole 300 de tricouri, 300 de șepci și 70 de mingi. Alte premii substanțiale vor veni din partea DeLonghi, care oferă la meciul de sâmbătă 5 espressoare senzaționale pentru iubitorii de espresso, cappuccino sau caffelatte! În „hora” surprizelor pentru suporteri intră și Pyramis, norocosul câștigător al tombolei urmând să obțină premiul cel mare: utilarea completă a unei bucătării cu produse Pyramis în valoare de 8.000 lei! Pyramis, prin magazinul online casasibucataria.ro, oferă câștigătorului toate echipamentele necesare utilării complete a bucătăriei: chiuvetă inox, baterie, cuptor electric, plită pe gaz, hotă, mașină de spălat vase și combină frigorifică încorporabilă!

Legendele „U” alături de naționala!

Pe de altă parte, în pauza meciului dintre România și Bosnia&Herțegovina, în semn de respect pentru „spiritul U”, care reușea în deceniile trecute să facă săli arhipline la meciurile de baschet feminin din Cluj, vor fi prezente și premiate pe parchetul Polivalentei mai multe foste mari glorii ale Universității Cluj, singura echipă din istoria baschetului feminin autohton care a adunat zece titluri naționale consecutiv, în perioada 1984-1993. De altfel, ca un preambul al acestui moment, miercuri seară, la antrenamentul naționalei au fost prezente cinci dintre fostele mari sportive ale Universității Cluj: Anca Floarea, Mariana Bagiu, Aurora Dragoș, Ildiko Manasses și Simona Mușat. Conduse de căpitanul Aurora Dragoș, legendele „U” le-au încurajat pe tricolore și le-au transmis un mesaj: „Vă ținem pumnii să readuceți baschetul feminin românesc acolo unde merită datorita tradiției. Sperăm că sala să fie arhiplina la întoarcerea echipei naționale feminine la Cluj după două decenii… Hai România!”.

Meciul dintre România și Bosnia&Herțegovina va avea loc sâmbătă, 21 noiembrie, ora 19:00, la Sala Polivalentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.