Naţionala de fotbal a României și-a aflat adversarele de la Liga Națiunilor 2018

Naţionala de fotbal a României a fost repartizată în Grupa a patra a Ligii C din Liga Naţiunilor, alături de Serbia, Muntenegru şi Lituania, potrivit tragerii la sorţi efectuate miercuri la Lausanne. Competiția va debuta în septembrie 2018.

Noua competiție UEFA are rolul de a suplimenta numărul meciurilor cu miză și, în același timp, una care oferă posibilitatea obținerii biletelor pentru EURO 2020, precizează FRF.

Rezultatul tragerii la sorți a seriei A

Grupa 1: Germania, Franţa, Olanda
Grupa 2: Belgia, Elveţia, Islanda
Grupa 3: Portugalia, Italia, Polonia
Grupa 4: Spania, Anglia, Croaţia

Rezultatul tragerii la sorți a seriei B

Grupa 1: Slovacia, Ucraina, Cehia
Grupa 2: Rusia, Suedia, Turcia
Grupa 3: Austria, Bosnia, Irlanda de Nord
Grupa 4: Ţara Galilor, Irlanda, Danemarca

Rezultatul tragerii la sorți a seriei C

Grupa 1: Scoţia, Albania, Israel
Grupa 2: Ungaria, Grecia, Finlanda, Estonia
Grupa 3: Slovenia, Norvegia, Bulgaria, Cipru
Grupa 4: România, Serbia, Muntenegru, Lituania

Rezultatul tragerii la sorți a seriei D

Grupa 1: Georgia, Letonia, Kazahstan, Andorra
Grupa 2: Belarus, Luxemburg, Moldova, San Marino
Grupa 3: Azerbaidjan, Insulele Feroe, Malta, Kosovo
Grupa 4: Macedonia, Armenia, Liechtenstein, Gibralatar

Partidele se dispută tur-retur în septembrie, octombrie și noiembrie 2018. Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare din Liga Națiunilor, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.

Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Cele șase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din grupele Ligii Națiunilor. În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.

Preliminariile Euro 2020 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).

Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manșă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Națiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manșă (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea se califică la Euro 2020.

În calitate de cap de serie, România va evita în grupă Ungaria, Scoția și Slovenia, dar ar putea întâlni din nou Muntenegru, Albania sau Grecia, reprezentative incomode în ultimii ani pentru tricolori.

Dacă se va afla într-una din cele trei grupe de patru echipe, România poate primi din urna a patra adversari precum selecționatele Ciprului, Estoniei și Lituaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.