Ne pregătim pentru vaccinarea la medicii de familie, fără programare în platformă

La sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai va începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie, declară coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID. 

Acesta a spus la Digi24 că pentru vaccinarea efectuată de medicii de familie va fi folosit vaccinul Johnson&Johnson și, posibil, și cel de la AstraZeneca.

Cred că spre sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, vom începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie, în mod deosbit cu vaccin de la Johnson&Johnson și foarte probabil și AstraZeneca, fără să mai existe posibilitatea de programare în platformă. Medicii de familie își vor evalua persoanele pe care le au în evidență și le vor programa”, a spus Valeriu Gheorghiță.

El a precizat că vaccinul Johnson&Johnson este recomandat tuturor persoanelor cu vârste peste 18 ani. „Din punct de vedere organizatoric, este un vaccin care se pretează mai bine pentru a merge cu centre mobile de vaccinare sau în centre de tip drive-through sau, de asemenea, pentru echipe mobile sau în localități din mediul rural”, a adăugat el.

Până la sfârșitul verii, vom ajunge la imunizarea colectivă, chiar dacă entuziasmul oamenilor față de vaccin va mai scădea, declară optimist Gheorghiță.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.