NESIMTIRE. Doi tineri au FURAT suma din plicul #BanicuSuflet, in Parcul Detunata! „Nu cu toti clujenii ne putem mandri”

Campania #BanicuSuflet derulata pe retelele sociale continua sa faca oameni fericiti, pagina de Facebook a ajuns la 10.000 de fani, contul de twitter @BanicuSuflet are 237 de urmaritori, iar ideea a ajuns o adevarata „franciza”, in joc intrand mai multe orase din Romania.

bani cu suflet 25 iunie 2014

Insa, primul eveniment nefericit de la startul campaniei a venit ieri, cand doi tineri din Cluj-Napoca si-au dat arama pe fata si au furat banii din plicul plasat in Parcul Detunata din cartierul Gheorgheni, uitand sa ii inapoieze unei persoane sarmane care are nevoie, asa cum e „regulamentul” jocului. Tinerii care au gasit plicul au luat banii si, in bunul stil caracteristic romanesc, au lasat in plic doar suma de 2 lei.

„Banii din parcul Detunata au fost găsiți, în timp ce căutam și eu, de 2 băieți, care, culmea nesimțirii au venit și au pus plicul cu 2 lei înăuntru! Păcat că asemenea gesturi frumoase ajung pe mâna unora ca ei”, s-a plâns un clujean pe o rețea de socializare.

„Deci tu ai văzut scena? Ei au luat banii și au repus plicul cu 2 RON și apoi cine l-a luat? Că lumea a căutat și nu mai era deloc plicul”, a spus initiatorul campaniei, dar care dorește să rămână anonim.

„Da, eram acolo, am ajuns la 5 minute după ce ai postat tu mesajul. Locuiesc aproape și eram chiar lângă parc. Am căutat ca nebunul vreo 15 minute, au apărut cei doi, iar apoi au dispărut. Mama mi-a spus că ei au găsit plicul, dar eu m-am încăpățânat să caut. După ce ai postat și indiciul cu căsuța roșie, am mai căutat vreo 10 minute, apoi au apărut din nou cei doi și imediat după am găsit un plic de UPC pe care era scris mesajul de pe plicul tău, iar înăuntru erau 2 lei !!! M-am dus la băieți, aceștia râdeau de mine, au scos un teanc cu bani (au spus că erau 500 de lei în plic) mi-au smuls plicul UPC din mână și au plecat râzând de mine”, a mai adăugat cel care a căutat plicul.

„Plicul #BaniCuSuflet de ieri de la Cluj a fost „deturnat”. Desi astfel de specimene exista, nu ma vor opri. Multumesc tuturor celor care mi-ati trimis in dimineata asta mesaje private de incurajare. Am numarat si raspuns la 103 pana acum. #BaniCuSuflet nu se va opri aici, indiferent de incidentul acesta sau altele care probabil vor mai aparea. Sper ca cei care vin alaturi de noi, chiar daca nu dau mai departe jumatate din suma gasita, macar sa fie de bun simt”, a declarat inimosul clujean dupa acest eveniment nefericit.

Campania #BanicuSuflet a fost initiata de un clujean anonim, dupa o idee preluata din America. Aceasta presupune plasarea unor sume de bani intr-un plic, in anumite zone din oras, iar initiatorul ofera indicii unde se afla plicul prin intermediul retelelor de socializare Twitter si Facebook. Cei care gasesc suma de bani au obligatia de a restitui jumatate unei persoane nevoiase care are mai multa nevoie de bani si a publica pe Facebook sau Twitter o fotografie in momentul inmanarii banilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.