NIGHTLOSERS, concert aniversar cu ocazia împlinirii a 20 de ani a Casei Tranzit! VIDEO

Una dintre cele mai apreciate trupe de etno-blues din România, veteranii de la Nightlosers au susținut un concert de senzație miercuri, 18 octombrie, în sinagoga Casei Tranzit de pe strada Baritiu, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate culturală a asociației.

Intrare a fost liberă, dar publicul nu a fost unul numeros, aproximativ 50 de persoane, dar a fost unul fidel trupei, care a cântat și dansat până la final.

Nightlosers sunt prieteni vechi a Casei Tranzit, ei mai concertând aici de doua ori, în 2003 în cadrul unui proiect organizat în colaborare cu Centrul Kibla din Maribor, Slovenia, și în 2013 cu ocazia concertului susținut de Hobo și Deák Bill.

NIGHTLOSERS este o trupa infiintata în 1994 la Cluj, cunoscută pentru muzica lor ce combină blues american cu elemente de folclor autentic ardelenesc.

Trupa este formată din Jimi Laco (vioară, chitară, mandolină, banjo), Grunzo Geza (clape), Hanno Hoefer (voce, chitară, muzicuță, washboard), Lucian „Ștain” Pop (contrabas, chitară bas), Péter Attila (braci, inginer de sunet), Claudiu „Nașu” Purcărin (tobe, porci de cauciuc).

Centrul de cultură și artă contemporană Casa Tranzit aniversează 20 de ani de existență, devenind astfel cea mai longevivă instituție independentă de   artă din zonă.

Organizat între 13–21 octombrie, Festivalul Zilele Tranzit marchează acest eveniment oferind publicului clujean o săptămână de programe multidisciplinare.

Programul evenimentelor rămase:

joi, 19 octombrie

17:00 Discuție / masă rotunda

20:00 Concert: Mihnea Blidariu & Nick Făgădar

vineri, 20 octombrie17:00 Discuție / masă rotunda

19:00 Coregrafie: Portret –  Ansamblul Zurboló

 20:00 Concert klezmer: Bob Cohen și prietenii

21:00 Casa dansului cu ansamblul Rezeda

sâmbătă, 21 octombrie

19:00 Concert: Újratermelő Szövetkezet, Sidewalk Troubadours

EXPOZIȚIE: Miklós Szilárd, Miklósi Dénes, Dan Perjovschi, Szabó Péter, Könczei Csilla et al

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.