Noi drumuri județene vor fi reabilitate și modernizate de Consiliul Județean Cluj

Întrunit în ședință extraordinară luni, 6 iunie a.c., Consiliul Județean Cluj a aprobat propunerea președintelui forului administrativ județean, Alin Tișe, de suplimentare a listei drumurilor județene ce vor fi reabilitate și modernizate în anul 2017.

În acest sens, Programul de investiții derulat de Consiliul Județean în acest an pentru modernizarea rețelei de drumuri județene a fost suplimentat cu trei noi artere, respectiv DJ182F DN17 – Valea Gârboului – DN18B km 0+000 – 9+980, DJ161E Buza – Feldioara – Valea Caldă (DJ161F) km 16+000 – 25+420 și DJ170B Topa Mică (E81) – Așchileu Mic (DJ109) km 0+000 – 8+000. În acest sens, Consiliul Județean a aprobat fondurile necesare pentru realizarea serviciilor de proiectare, a expertizelor tehnice, a Documentațiilor de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (D.A.L.I) și a Proiectelor Tehnice (P.T), precum și a celorlalte avize și acorduri necesare, procedurile de achiziție ale acestora urmând a fi demarate în cel mai scurt timp.

De asemenea, tot în cadrul ședinței Consiliului Județean a fost aprobată alocarea fondurilor necesare pentru finalizarea lucrărilor de întreținere curentă și periodică pe drumul județean 107R Cluj Napoca – Făget – Ciurila (DJ107L), respectiv pentru refacerea stratului de uzură al covorului asfaltic.

„Este pentru mine un nou motiv de satisfacție faptul că lista drumurilor județene ce vor beneficia de ample lucrări de reabilitare și modernizare se îmbogățește cu alte patru sectoare pentru că asta înseamnă șanse în plus de dezvoltare pentru mai multe comunități locale și condiții optime de trafic pe cât mai multe artere din județ„, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Cele patru drumuri județene aprobate suplimentar pentru a fi reparate, reabilitate și modernizate prezintă o importanță deosebită în cadrul rețelei de transport din județ. Astfel, DJ170B Topa Mică(E81) – Așchileu Mic (DJ109) asigură conectivitatea drumului județean DJ109 DN1C – limita cu județul Sălaj, la rețeaua TEN – T, respectiv DN1F (E81). Reabilitarea drumului județean 182F DN17 – Valea Gârboului – DN18B km va asigura o legătură mult mai bună între județele Maramureș și Bistrița-Năsăud, participanții la trafic nemaifiind nevoiți să parcurgă aproximativ 20 de km în plus pentru a ocoli prin municipiul Dej. Modernizarea drumului județean 161E Buza – Feldioara – Valea Caldă (DJ161F) va asigura o mai bună mobilitate și conectivitate a localităților din partea de vest a județului la zona turistică a lacurilor de la Geaca și, mai departe, spre DN 16 – limita cu județul Bistrița-Năsăud. În ceea ce privește DJ 107R Cluj Napoca – Făget – Ciurila, modernizarea acestui sector de drum județean intens circulat va contribui la scăderea timpului de deplasare, respectiv la creșterea confortului de transport atât pentru turiștii care aleg să se relaxeze în proximitatea municipiului reședință de județ cât și pentru cei care vor o legătură mult mai rapidă și directă dinspre Cluj-Napoca înspre zona de sud a județului și a Autostrăzii Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.