Noi măsuri în spitale din cauza COVID-19: pacienții care nu au urgențe vor fi externați și se suspendă internările în spital

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că începând de marți, 24 martie, vor fi suspendate internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, vor fi suspendate consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

Măsura, care intră în vigoare marți, 24 martie 2020, pentru o perioadă de 14 zile, este dispusă printr-un ordin vizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.