Nostalgia anilor 90 trezită la We Love Retro 2017! Când va avea loc ediţia următoare?

Ajuns la ediţia a 4-a, Transylvania Music Event – We Love Retro – a trezit, din nou, nostalgia anilor 90 în sufletele celor peste 8000 de clujeni, şi nu numai, care au luat parte la concertele de sâmbătă seara, 18 noiembrie, din Sala Polivalentă.

Foto official © Transylvania Music Event 2017

Anul acesta, organizatorii au luat decizia de a da o şansă şi trupelor locale, care au încălzit publicul din polivalenta clujeană cu coveruri după cele mai în vogă piese din ani 90. Astfel, spectatorii au avut şansa să îi descopere, cei care nu îi ştiau deja, pe Camelia Crişan, Aldo Blaga & Tzika Sax, Incognito şi Arpy & Zip Band, însă cireaşa de pe tort a acestei ediţii au fost artiştii internaţionali, extrem de aşteptaţi de public, HADDAWAY, CORONA, SNAP! şi DJ SASH, bucurându-şi fanii cu hiturile lor celebre cu care au făcut senzaţie în anii 90. Ultimul a fost cel care a „închis” editia cu numărul patru, mixând până aproape în zori pe hituri precum „Ecuador”, „Forever young” şi multe altele. La această ediţie headliner a fost şi 2 Unlimited, dar din cauza unor probleme de sănătate ale solistului trupa a fost nevoită să anuleze concertul de la Cluj, cerându-şi scuze fanilor români, iar organizatorii au reuşit să îi aducă în ultimul moment pe cei de la SNAP!, care au venit la Cluj cu o cursă privată din Germania. Penny Ford, solista de la SNAP! s-a declarat impresionată de România şi de publicul pe care l-a găsit aici.

Foto © Transylvania Music Event 2017

Cei trei componenţi ai trupei Sweet Kiss care au făcut senzaţie la mijlocul anilor ’90 cu piesa „Alin, Alin” s-au reunit aseară pentru prima dată după 20 ani la We Love Retro din Cluj, iar o altă trupă românească care a avut momentul de glorie în anii 90, N&D, fără Delia Matache însă, dar cu un Nick în formă de zile mari, alături de o tânără în vârstă de 23 ani pe nume Diana, au readus hiturile celebre precum „Nu vreau să te pierd”, „Nu mă lăsa” şi altele.

A fost o seară magică, care i-au făcut pe cei peste 8000 de spectatori care au luat parte la acest eveniment să îşi readucă aminte de anii boemi ai tinereţii, de primele casete de muzică, de clasicul casetofon, de primele iubiri, de petrecerile ţinute acasă, de viaţa de adolescent şi de bucuria unei epoci în care reţelele sociale şi internetul au reprezentat doar un vis.

Sala Polivalentă din Cluj s-a transformat, timp de câteva ore, într-o mare discotecă specifică anilor 90, în care nu au lipsit costumaţiile retro, multe participante la show au venit cu peruci colorate şi vestimentaţie specifică acelei perioade.

O prezenţă inedită la We Love Retro a fost DJ tovarăşu’ Sorin Lupaşcu, un veteran al platanelor cunoscut de pe litoralul românesc, unde a mixat mulţi ani în Disco Ring din Costineşti. Lupaşcu a fost invitat pentru prima dată la un spectacol retro din România, fiind singurul DJ care mixează folosind viniluri. El a făcut show pe coridorul polivalentei clujene, în faţa a câteva sute de fani entuziaşti.

Foto © Official Foto Transylvania Music Event

Un alt moment inedit a fost când a coborât solista CORONA în mijlocul publicului, în timpul bine-cunoscului hit
„Rythm of the night”. De altfel, artista a interpretat şi alte piese emblematice pentru generaţia anilor 90, „Baby baby” şi „Try me out”.

Organizatorii au anunţat la miezul nopţii primul nume mare care va veni la We Love Retro 2018, este vorba de artista de origine germană CC Catch, iar ediţia a 5-a a fost fixată pe 20 octombrie 2018.

VIDEO

HADDAWAY – What is love

CORONA – Rythm of the night

DJ SASH

N&D – Nu vreau să te pierd

Sweet Kiss

SNAP! – I’ve got the power

SNAP! – Rythm is a dancer

Foto © Lion Adrian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.