Noua Sală Polivalentă din Turda va intra în faza de recepție curând! Ce evenimente va găzdui?

Evaluată la 23 de milioane de euro, noua Sală Polivalentă din municipiul Turda va avea peste 3000 de locuri și va intra în faza de recepție în luna decembrie a acestui an.

Până în 10 decembrie vom recepționa sala. Nu ne-a fost predată încă, nu este a noastră. Este deocamdată la constructori. S-au introdus toate utilitățile, gaz, canal, apă, etc. S-au făcut toate probele. Mai avem bazin de recuperare acolo, sală de forță, partea de digital cu acel cub central.

Mai sunt mici intervenții, curățenia finală și ultimul strat de lac pe suprafața de joc. Apoi se poate preda. Eu am fost atenționat că în data de 10 decembrie trebuie să mergem să facem faza de recepție. Pe lângă sport, sala va găzdui și alte evenimente, concerte, etc. Ea trebuie să fie rentabilă și va avea o conducere care să organizeze tot felul de evenimente. S-ar putea desfășura chiar Campionate Europene sau Naționale„, a declarat primarul Cristian Matei, la un post local.

Lucrările la noua sală – etapa 1, organizare de șantier – au debutat în septembrie 2020. Pe terenul de 6.845 mp va fi construită o sală polivalentă cu un etaj, care va avea o suprafață utilă de 10.071 mp și o capacitate de 3.320 de locuri. Prin construirea noii săli vor fi asigurate condițiile necesare pentru desfășurarea de competiții sportive la nivel internațional, dar și pentru organizare de concerte, dar și alte evenimente socio-culturale. 

Acest proiect integrează și celelalte facilități sportive din zonă și va aduce beneficii vieții sportive și culturale din municipiu. CNI a finalizat procedura de licitație pentru construirea Sălii Polivalente din Turda, o investiție de 18 milioane de euro, la care s-au mai adăugat costuri de 5 milioane, aceasta fiind câștigată de clujenii de la ACI.

Sala Polivalentă din Turda va avea un etaj cu o înălțime maximă de 19 m, suprafață construită de 8.693 mp și desfășurată de 12.793 mp. Subsolul va cuprinde un bazin înot de relaxare și cameră tehnică. La demisol se vor regăsi vestiare cu dușuri și grupuri sanitare, sală bazin de înot, sală de forță, spații tehnice, spații de depozitare, cameră de masaj, saună, cabinet și de fizioterapie, holuri, scări de acces.

One thought on “Noua Sală Polivalentă din Turda va intra în faza de recepție curând! Ce evenimente va găzdui?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.