Noul cartier rezidențial Colina Nouă din Vultureni va beneficia de transport privat din Cluj-Napoca. Cine este în spatele acestui proiect?

Noul cartier de vile din comuna clujeană Vultureni, Colina Nouă, va beneficia de transport privat din Cluj-Napoca pentru locuitorii ei, a anunțat primarul localității, Eugen Mureșan.

Edilul speră că acest nou ansamblu rezidențial de locuințe să atragă tinerii către Vultureni, comună aflată la 22 km de Cluj-Napoca. Acesta va cuprinde case verzi, școală internațională, spații verzi, o fermă. Conceptul este unul total nou, iar 28 de case din ansamblul rezidențial sunt pregătite pentru viitorii locatari.

Eugen Mureșan, primarul comunei, spune că proiectul este un mare plus pentru comuna pe care o conduce, deoarece va atrage oameni educați care își doresc să trăiască sănătos și știu cum să facă acest lucru. Copiii vor avea parte de învățământ de calitate după un model finlandez.

Primarul din Vultureni speră că în acest mod tinerii vor fi mai atrași de traiul la țară, iar satele Clujului vor deveni din nou populate. Una dintre probleme ar fi transportul locuitorilor din Colina Nouă spre Cluj-Napoca, dar investitorii se vor ocupa de acest aspect, urmând să pună la dispoziție autobuze private pentru transport.

Proiectul imobiliar este dezvoltat prin intermediul societății Soimeni Parc SRL, înființată în 2014, și se află în satul Băbuțiu din comuna Vultureni, având o suprafață de 140 de hectare, urmând să devină un mic cartier de circa 3000 de locuitori, cu o școală, o clinică medicală, fermă organică, parcuri, zone comerciale și centru de afaceri.

Firma Șoimeni Parc SA este controlată de olandezul Steven van Groningen (președintele Raiffeisen Bank), soții Liviu și Felicia Simionaș, Donald James Lothrop si americanul Thomas Louis Bates, iar cel mai mare procent din societate îl are  un offshore din Deleware, Eurovillage LLC.

În urma informațiilor oficiale, cei care controlează offshore-ul Eurovillage LLC sunt Don Lothrop, Steven Schelhammer, Pamela Clark, Thomas Bates, Phil Tamminga și Mark Gitenstein, ultimul fiind fostul ambasador SUA în România din 2009 până în 2012 și este acționar și administrator al mai multor companii energetice românești.

Noul ansamblu Colina Nouă este dezvoltat de un grup de oameni de americani, între care fostul ambasador al SUA, Mark Gitenstein, alături de CEO-ul Raiffeisen Bank, Steven van Groningen și omul de afaceri Donald James „Don” Lothrop, ultimul fiind finanțatorul publicației online pressone.ro și a ONG-ului Romania One.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.