Noul guvern vrea să readucă TVA-ul la 19%

baniProgramul de guvernare al USL pentru 2013-2016 prevede, printre altele, revenirea TVA-ului la 19%, introducerea impozitului diferenţiat pe venit şi un salariu minim pe economie care va ajunge la 1.200 de lei până în 2016.

Despre indexarea pensiilor, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a precizat, la România TV, că neincluderea creşterii cu 4% a pensiilor în programul de guvernare ar putea fi o eroare deoarece majorarea este inclusă deja în proiectul de buget pe 2013. „Indexarea pensiilor va avea loc în 2013 pentru că era deja prinsă în buget. Nu ştiu ce s-a întâmplat, mă îndrept acum spre Parlament să văd ce s-a întâmplat”, a declarat Câmpeanu.

Aceasta a dat asigurări că în timpul guvernării USL va fi respectată prevederea din Legea pensiilor potrivită căreia pensiile se indexează anual cu rata inflaţiei şi jumătate din creşterea salariului mediu brut. Câmpeanu a insistat că pensiile vor fi indexate cu siguranţă în 2013 cu 4% precizând că nu doreşte ca pensionarii să se sperie înainte de Sărăbători

În schimb, ministrul Muncii s-a arătat mai rezervată în ce priveşte promisiunea USL ca medicamentele să fie compensate 90% pentru cei cu pensii mai mici de 1.000 de lei, promisiune care nu a fost inclusă în programul de guvernare trimis la Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.