NU vă panicați, există stocuri suficiente, iar supermarketurile nu își vor schimba programul!

Pandemia de coronavirus i-a făcut pe români în aceste zile să ia cu asalt lanțurile de supermarket-uri și magazine pentru a-și face provizii, lăsând în urma lor rafturi goale.

Marile lanţuri de magazine fac apel la calm și la responsabilitate, precizând că au stocuri suficiente pentru noi toţi.

Dacă te numeri printre cei care cumpără excesiv, retailerii anunţă că nu este cazul să continui să faci asta. Magazinele au stocuri suficiente, grupuri de lucru şi program normal.
 
În urma informaţiilor apărute în presă, directorul de marketing al Auchan, Tiberiu Danetiu a explicat pentru MEDIAFAX că lanţul de magazine nu îşi închide nicio locaţie şi nu îşi modifică programul.
 
Lidl România ne-a anunţat că singurele modificări sunt dirijarea pătrunderii în magazine, pentru evitarea aglomeraţiilor. Însă, retailerul a comunicat că nu sunt probleme cu stocurile, iar programul rămâne acelaşi ca până acum.
 
Asociaţia Marilor Reţele Comerciale (AMRC) spune că există stocuri suficiente şi roagă oamenii să cumpere responsabil, în funcţie de nevoi şi nu de panică pentru a nu se forma aglomeraţie inutilă.
 
George Bădescu, director general Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România: „Încurajăm achiziţia responsabilă. A face stocuri mari acasă ar putea la un moment dat să se transforme într-o problemă pentru că toate acestea au termene de valabilitate”.
 
Românii cumpără în continuare produse neperisabile şi de igienă. Magazinele spun că se vând cel mai repede pastele şi conservele, dar şi hârtia igienică şi dezinfectaţii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.