Numărul decesul de coronavirus a ajuns la 37 în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că au fost înregistrate încă trei decese ale unor persoane infectate cu noul COVID-19.

În toate cazurile sunt anchete epidemiologice realizate sau în desfăşurare, declară Grupul de Comunicare Strategică.

Încă 3 români au murit din cauza coronavirusului. Este vorba despre 3 bărbaţi din judeţul Ialomiţa, dintre care unul a murit în izolator. El este şi cel mai tânăr român care a murit, având doar 39 de ani, fără alte afecţiuni. Pentru acesta s-au recoltat probe pentru COVID-19 în data de 26 martie, iar sâmbătă a venit rezultatul pozitiv. El a murit în 26 martie în izolatorul CPU Spital Ţăndărei. Tânărul nu avea boli asociate cunoscute.

Un alt bărbat care a murit din cauza coronavirusului are 60 ani şi este tot din judeţul Ialomiţa. A murit în 25 martie acasă. Bărbatul suferea şi de obezitate.

Al treilea bărbat din Ialomiţa avea 77 de ani şi a murit în 25 martie acasă.

GCS anunţă că pentru decesele 36 si 37 s-au recoltat probe necroptice de către medicina legală în 26 martie, iar rezultatul a fost pozitiv în data de 28 martie.

Niciunul dintre decedaţi nu a avut istoric de călătorie şi nici contact cunoscut cu caz confirmat.

Primul deces din România al unui pacient infectat cu noul coronavirus a fost anunţat duminică, 22 martie, de Grupul de Comunicare Strategică, fiind vorba despre un bărbat de 67 de ani confirmat în 18 martie cu Covid-19 la Unitatea de primi Urgenţe a Spitalului Filiaşi. Acesta suferea de cancer în fază terminală.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.