Numărul victimelor confirmate în urma ghețarului prăbușit în Italia a ajuns la 10

Bilanţul prăbuşirii a unei părţi a ghețarului Marmolada, cel mai înalt vârf din Alpii italieni, a crescut la zece după descoperirea unui nou corp.

„Numărul victimelor confirmate creşte la zece”, a anunţat provincia autonomă Trentino (nord) într-un comunicat dat publicităţii joi seară. „În cursul zilei, salvatorii au recuperat un corp, reperat în această dimineaţă în zona din aval de locul unde s-a rupt” blocul de gheaţă duminica trecută, potrivit textului.

Până în prezent, şase dintre cele zece victime confirmate (patru de naţionalitate italiană şi doi cehi) au fost identificate”, a spus ea.

O echipă de 14 salvatori însoţiţi de doi câini s-a deplasat dimineaţă la locul tragediei, unde accesul este interzis de duminică. „În cursul căutărilor, a găsit material organic şi obiecte. Totul a fost recuperat, transportat în vale şi va fi analizat”, a precizat provincia într-un comunicat.

Gheţarul a fost fragilizat de încălzirea globală, precum şi de temperaturile record înregistrate anul acesta în Italia, 10 grade Celsius la vârful Marmolada cu o zi înainte de dezastru. Temperaturile ridicate i-au accelerat topirea şi apa s-a acumulat sub calota glaciară, făcând-o instabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.