O clujeanca propune impozitarea bacsisului chelnerilor si barmanilor

ANAT si FPTR au semnat un document pe care l-au transmis Ministerului pentru IMM si Turism si Autoritatii Nationale pentru Turism si in care solicita, printre altele, impozitarea cu 16% a bacsisului lasat de clienti in baruri, cafenele si restaurante, potrivit Mediafax.

lucia morariu

Clujeanca Lucia Morariu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), este de parere că bacşişul pe care îl primesc ospătarii sau barmanii ar trebui impozitat.

„In turism, bacsisul este o sursa importanta de venit pentru chelneri, ospatari si barmani. El indica si cat de dragut este acel personal. Tinand cont ca se da bacsis in toate barurile si restaurantele, si se da la negru, noi propunem ca acesta sa fie impozitat cu 16%, asa cum se impoziteaza veniturile personale”, a declarat Morariu pentru mediafax.ro.

Ea spune ca patronatele cer ca valoarea bacsisului sa fie lasata la latitudinea clientului, iar suma stabilita de acesta sa fie introdusa pe nota de plata si impozitata cu 16%, urmand ca restaurantul sa plateasca aceasta noua taxa.

„Introducerea unei noi taxe, taxa pe bacsis, aplicabila pe nota de plata fiscala, nominal pe angajatul care prezinta nota de plata consumatorului, cu suportarea unui impozit de 16% pe suma acordata ca bacsis de catre consumator si fara a fi cumulate cu total venituri obtinute de respectivul angajat”, se arata in documentul semnat de ANAT si FPTR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.