O echipă de cercetători clujeni primește fonduri de peste 1 milion de euro pentru studierea algelor de la Guvernul Norvegiei

Guvernul Norvegiei va acorda fonduri de peste un milion de eruo pentru o echipă de cercetători din Cluj-Napoca de la Institutul de Cercetări Biologice, scrie stirileprotv.ro.

Directorul de proiect, Bogdan Drugă, a declarat că pentru a obține finanțarea norvegiană s-a bătut cu încă 280 de cercetători din toată țara, iar ideea cu care au venit ei a fost printre cele 21 selectate ca să primească finanțarea de un milion de euro.

În urmă cu un an, echipa lui a început să studieze în laborator cum s-ar putea adapta algele marine în contextul încălzirii globale.

Bogdan Drugă, directorul proiectului, Institutul de Cercetări Biologice Cluj-Napoca: „Contează enorm, pentru că cercetarea în România este subfinanțată cronic în ultimii ani. Avem posibilitatea să accesăm bani din străinătate, de la UE, sau în cazul acesta de la statul norvegian. Este o gură de aer pentru noi„.

Pentru acest studiu, Institutul din Cluj a angajat câțiva experți, aleși din 40 de candidați interesați de proiect, din 14 țări. Printre ei, un doctor biolog din Anglia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.