O nouă ediție a Marșului Bicicliștilor clujeni va avea loc sâmbătă

Cea de-a 86-a ediție a Marșului Bicicliștilor Clujeni va avea loc luna aceasta sâmbătă, 20 decembrie 2014.

marsul biciclistilor cluj

Întâlnirea bicicliștilor va fi în Piața Unirii, începând cu ora 14:00, iar marșul va dura circa două ore și va străbate zona centrală a Clujului și cartierele Mărăști, Grigorescu și Mănăștur.

Traseul concret este: Piața Unirii — bd.Eroilor — p-ta A.Iancu — bd.21 Decembrie 1989 — str.Memorandumului — Cl.Moților — Cl.Mănăștur — str.Câmpului — str.Izlazului — str.Primăverii — str.Bucium — bd. 1 Decembrie 1918 — pista mal Someș — aleea Stadion — Parcul Central — str.G.Barițiu — p-ța M.Viteazu — str.Cuza Voda — p-ța A.Iancu — p-ța St.cel Mare — p-ta Baba Novac — str.A.Iancu — str.Universității — p-ța Unirii.

Este o nouă ocazie de a reaminti autorităților locale, publicului și presei de nevoia promovării utilizării bicicletei ca o componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativa viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală.

Momentul este unul mai special, acum în prag de aprobare a noului Plan Urbanistic General și a elaborării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă și la scurt timp după noua amânare a implementării mult-promisului și nerealizatului nou lot de piste de biciclete incluse în programul de bike-sharing, care se pare că din nou nu vor fi conforme standardelor și bunelor practici.

Totodată este și un prilej de contact, cunoaștere și pedalare împreună a bicicliștilor clujeni, o ocazie de împărtășire de opinii, de găsit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experiența pe tema magazinelor și service-urilor de biciclete și alte teme de interes.

Se vor distribui noi loturi de extrase de legislație rutieră pentru bicicliști și autocolante pentru atentionarea soferilor care isi plaseaza ilegal masina pe pistele de biciclete, si va fi si o oportunitate de inscriere ca membru aderent in Clubul de Cicloturism ‘Napoca’ si de semnare a apelului public catre Primaria clujeana lansat in 22.09.2014 respectiv de difuzare de formulare de tabel de semnaturi de susținere și de colectare a celor deja completate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.