O noua ediție a tradiționalului eveniment SlanăFest, în acest weekend, la Expo Transilvania

În acest weekend, 16-18 februarie, Expo Transilvania va găzdui tradiționalul eveniment SlanăFest, un târg al produselor tradiționale la care vor participa numeroși producători locali.

Evenimentul este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază a țăranilor din Transilvania, ignorat pe nedrept în ultima perioadă, dar readus mai recent pe mesele noastre chiar de nutriționiști renumiți, recunoscându-i meritele atât în menținerea imunității organismului, cât și în alimentația echilibrată în timpul iernii.

SlanăFest este organizat de obicei într-un weekend din perioada fărșangului (înainte de post), având în componența sa un târg al producătorilor locali cu produse de carmangerie tradițională dar și alte alimente neperisabile, și un concurs al slțninelor aduse de către expozanți sau de către persoane fizice cu gospodărie familiară proprie.

Nu lipsește din program concursul slăninelor. Pentru a participa la jurizarea slăninelor și cârnaților ajunge doar semnarea unei declarații la fața locului privind condițiile corespunzătoare în care s-a confecționat produsul. Este necesară prezentarea unei bucăți de cca. 1 kilogram de produs pentru fiecare categorie în parte.

entru a participa la extragerea la sorț a Tombolei SlanăFest, este necesar achiziționarea unei sau mai multor tombole la fața locului.

Formular de înscriere pentru expozanți și concurenți profesioniști sau amatori: slanafest.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.