O soluție IT dezvoltată la Cluj în cadrul Clusterului Cluj IT a fost desemnată de către Telekom drept cea mai bună aplicație IoT din România

Sistemul PARKING+PLUS, dezvoltat de către echipa firmei PITECH APPS în cadrul Proiectului POSCCE al Clusterului Cluj IT „Brained City – Dezvoltarea Inovativă prin Informatizare a Ecosistemului Urban Cluj-Napoca”, a fost desemnat recent de către Telekom România câştigătorul la nivel național a celei de-a doua ediţii a competiţiei „Business Wall of Fame” inițiat de Deutsche Telecom în 8 țări europene.

cluj itÎncă din 2012 de la înființare, Clusterul Cluj IT și-a propus ambițiosul obiectiv de a promova și susține firmele de IT in direcția dezvoltării de produse software inovative, cu valoare adăugată, în contextul în care piața de IT autohtonă este în mare parte focalizată pe outsourcing. Misiunea asumată a Clusterului Cluj IT este de a genera și susține o interacțiune relevantă între industria software, mediul academic și instituțiile publice, pentru a dezvolta în continuare Clujul ca lider în domeniul IT. Această poziție a fost până acum câștigată și susținută în primul rând datorită serviciilor de outsourcing, însă pentru a asigura creșterea sustenabilă în continuare a industriei IT, este necesară diversificarea activităților, prin realizarea de produse IT proprietare, generate inclusiv în cadrul start-up-urilor inovative.

În virtutea misiunii asumate, unul dintre obiectivele cele mai importante este oferirea de soluții IT inovative pentru comunitate. Un prim pas substanțial în acest sens a fost inițiat cu sprijinul fondurilor structurale, prin Proiectul POSCCE „Brained City – Dezvoltarea Inovativă prin Informatizare a Ecostistemului Urban Cluj-Napoca”, cod SMIS 49752. Prin componentele software inovative dezvoltate în cadrul acestui proiect al Clusterului Cluj IT se pun astfel bazele dezvoltării integrate a Orașului Inteligent (Smart City).

PARKING+PLUS este o soluție smart parking care propune gestiunea inteligentă a locurilor de parcare folosind un ecosistem de aplicații web, mobile și hardware inovativ. Conceptul, care adresează nevoile reale exprimate prin consultarea actorilor implicați, propune un nou model de furnizare și utilizare a serviciilor de parcare, cu accent pe oferirea informațiilor referitoare la disponibilitatea locurilor de parcare, metode alternative de plată de pe telefon, dar mai ales gestiunea flexibilă de lungă și scurtă durată a accesului în parcările securizate, atât pe segmentul corporate (gestiune acces angajați, colaboratori, vizitatori, participanți evenimente), cât și pe segmentul rezidențial.

Pentru detalii suplimentare legate de proiectul POSCCE cât și soluția PARKING+PLUS puteți contacta pe Manager Proiect POSCCE – Conf. Dr. Paulina Mitrea ([email protected]) și Responsabil PARKING+PLUS – Dr. Ing. Cristian Ureche ([email protected]).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.