Oláh Emese, noul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca

Fostul consilier local din partea UDMR Cluj, Oláh Emese (34 ani), de profesie avocat, a fost votată în ședința de marți, 4 aprilie, în funcția de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, rămasă vacantă după demisia Annei Horvath, cercetată sub control judiciar pentru trafic de influență.

Emese a fost propunerea grupului UDMR din Consiliul Local Cluj-Napoca și a fost aleasă cu 25 de voturi „pentru” de către consilierii locali. Aceasta a depus jurământul în calitate de noul viceprimar al orașului.

Olah Emese are 34 de ani este din Carei și a urmat studiile universitare la Facultatea de Drept și Facultatea de Economie și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai. În perioada 2006-2007 a fost consilier juridic la Parlamentul României. Ea are două masterate: în drept comunitar european, absolvit la Facultatea de Drept și în relații economice internaționale la Facultatea de Economie și Gestiunea Afacerilor. Olah Emese a intrat în Consiliul Local în 2012, fiind la al doilea mandat de consilier local.

Anna Horvath şi-a dat demisia din funcţia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca în plenul Consiliului Local din 21 martie. Atunci, cu toate că pe ordinea de zi a şedinţei se afla un proiect de hotărâre privind alegerea unui nou viceprimar, nicio formaţiune politică nu a făcut propuneri. 

De asemenea, Daniel Nistor a fost ales consilier local în locul lui Csoma Botond, președintele UDMR Cluj renunțând la funcția de consilier din motive personale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.