Orar special la Muzeul Național de Istorie a Transilvanie pentru programul „Școala Altfel”

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei oferă instituţiilor de învăţământ implicate în cadrul programului „Școala Altfel”, desfăşurat în perioada 6-10 aprilie, posibilitatea de vizitare la un preţ simbolic a celor două expoziţii temporare (la sediul central, str. Constantin Daicoviciu, nr. 2) şi a Colecţiei de Istorie a Farmaciei (Piața Unirii nr. 28, colț cu Regele Ferdinand).

scoala altfel MNIT 2015
Cele două expoziţii temporare aflate în program sunt: „Clujul Arheologic” / Str. Șt. O. Iosif, nr. 1-3 și „De vita Caesarum – Mari Împărați în Arta medalistică a lui Christian Wermuth”.

Expoziţia Clujul arheologic aduce în faţa iubitorilor de istorie o prezentare a aspectelor muncii pe care o presupune cercetarea arheologică (cercetarea de teren – „săpătura arheologică”, sortarea materialului, munca de restaurare şi conservare) prin intermediul imaginilor, textului şi a artefactelor propriu-zise.

De Vita Caesarum propune prezentarea „seriei imperiale” a maestrului gravor Christian Wermuth din Gotha (Germania): 216 piese păstrate în colecţia muzeului clujean, dedicate împăraţilor romani, bizantini, carolingieni, romano-germanici şi habsburgici). Expoziţia oferă o incursiune captivantă atât pentru cei pasionaţi de numismatică, medalistică şi istorie cât şi iubitorilor de frumos în general.

Programul este de luni până vineri între orele 9.00-16.00 iar preţul biletului este de 1,5 lei/ elev. Însoţitorii beneficiază de bilet gratuit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.