Orban: „După 15 mai slujbele se vor ține, probabil, în aer liber”

Ludovic Orban spune că slujbele religioase vor fi organizate în aer liber: „Oricum vine vara şi ele se vor putea organiza în condiţii bune în afara bisericilor”. Setul de reguli aferente ridicării fiecărei restricţii va fi prezentat cel mai târziu luni, a mai spus acesta, scrie Mediafax.

Orban spune că cel mai probabil se va putea merge la slujbe în aer liber, după 15 mai.

Regulile aferente fiecărei ridicări de restrictie vor fi prezentate cel mai târziu luni, mai spune premierul Orban.

Cel mai probabil când va fi permisă oficierea slujbelor, nu se va putea face în spaţii închise, cel mai probabil în afara bisericilor. Oricum vine vara şi ele se vor putea organiza în bune condiţii în afara bisericilor, sigur în condiţii de respectare a distanţei fizice sanitare, purtarea măştii şi cu alte reguli care vor fi puse aici.

Premierul mai spune că luni se vor spune mai multe despre cum se vor relaxa măsurile. Setul de reguli aferente ridicării fiecărei restricţii, va fi prezentat public cel târziu luni, astfel încât să fie în dezbatere publică.
 
Odată cu instituirea stării de urgenţă, adunările în lăcaşele de cult au fost interzise. Preoţii pot organiza slujbe în Biserică, însă în număr restrâns, iar tu poţi viziona slujbele live şi online, direct din biserică, scrie Mediafax
.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.