Ordonanță militară 7: Carantină totală în Țăndărei, iar toate zborurile către Austria, Beliga, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia şi Iran au fost suspendate 14 zile

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat sâmbătă că se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei, din judeţul Ialomiţa, ca urmare a ordonanței militare numărul 7.

Vela a mai anunţat că mai multe zboruri internaţionale vor fi suspendate pentru 14 zile începând din 5 aprilie ora 23:00. De asemenea, sunt autorizate zboruri charter către alte state pentru muncitorii sezonieri, cu acordul autorităţilor din statele de destinaţie. Sunt exceptaţi cei care lucrează în domeniul sanitar şi al asistenţei sociale.

„Se instituire carantina pentru localitatea Ţăndărei. În localitatea carantinată vom permite intrarera şi ieşirea doar pentru transportul de marfă şi aprovizonarea populaţiei”, a anunţat Vela.

El a precizat că avem primul cetățean arestat preventiv pentru că a încercat să fugă de agenţii care l-au oprit la un filtru, la Vaslui. 

Ministrul a subliniat că din cele 48 de cazuri de coronavirus înregistrate în judeţul Ialomiţa, 31 sunt din Ţăndărei, iar din totalul de 8 pacienti decedaţi în acest judeţ 7 sunt tot din Ţăndărei. 

Ministrul Vela a mai anunţat că, având  în vedere că multe ţări au intrat în zona roşie, mai multe zboruri internaţionale au fost suspendate.

„Am decis să suspendăm toate zborurile spre Austria, Beliga, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia şi Iran către România pentru 14 zile începând din data de 5 aprilie ora 23;00„, a declarat Marcel Vela.

Conform ministrului de Interne, sau fost autorizate zboruri efectuate de operatorii aerieni prin curse charter pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România spre alte state, cu avizul autorităţilor competente din alte state. Aceste zboruri nu se referă la domeniul sanitar şi al muncii în zona asistenţei sociale, a subliniat el.

Am stabilit pentru conducătorii autovehiculelor de transport cu capacitate peste 2,4 tone care nu prezintă simptone de COVID-19 că vor completa doar o declaraţie pe propria răspundere prin care îşi asumă locaţia unde pot fi contactaţi în perioada dintre curse. Nu se vor izola la domiliciu, cu condiţia asigurării de către angajator a materialelor de protecţie pentru COVID 19 şi să nu aibă la intrarea în ţară simptome de COVID-19″, a declarat Vela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.