Organizatorii Electric Castle speră la mai multă implicare din partea autorităților pentru crearea infrastructurii în Bonțida! „Sigur Rós, evenimentul anului în România”

Reprezentanții Electric Castle au anunțat, joi, într-o conferință de presă desfășurată în clădirea fostului palat din Piața Ștefan cel Mare nr. 18, primele nume și detalii privind ediția a patra a festivalului, ediție care va avea loc în perioada 14-17 iulie 2016, pe domeniul Castelului Banffy.

teodor negrea si mihai paun electric castle

„Ne străduim să facem o ediție interesantă. Când vorbesc despre Electric Castle vorbesc despre comunitate, așa am început ca rezultatul unei dorințe a unei comunități de oameni de a avea evenimentul ăsta, suntem mândri și recunoscători comunității că a crescut, iar Electric este în momentul acesta un loc de întâlnire pentru ea. Pentru anul viitor avem niște lucruri la care ne gândim, în primul rând vrem să îmbunătățim experiența de festival cu câteva activități, iar primul lucru este data festivalului, 14-17 iulie 2016, mai în interiorul verii și sperăm că o să avem mai puțină ploaie iar oamenii se vor bucura mai mult de ceea ce înseamnă acest festival.

Pentru noi e foarte importantă zona de camping, e un festival care vii și stai la camping, tocmai de aceea camping-ul primește un update, iar cei care doresc să stea acolo vor putea alege din mai multe categorii pe care le-am pus la dispoziție, de la flex hotelurile celor din Olanda, care vin direct de acolo, niște containere prefabricate unde pot să stea. Vreau să anunț partenerii cu care noi vom colabora pentru ediția de anul viitor, aceștia sunt: Banca Transilvania, Red Bull, Phillip Morris, Pepsi, J&B, Aperol și Tatratea”, a spus directorul festivalului, Mihai Păun, responsabil de partea administrativă în festival.

„Vremea a fost în primul rând decizia de a modifica data festivalului. Am vrut să ne ducem puțin în afara lunii iunie, dar și să facem festivalul accesibil mai multor oameni, era chiar în perioada sesiunii și a bacalaureatului”, a mai precizat directorul festivalului.

„Sigur Rós, evenimentului anului 2016 în România”

„Line-up l-am gândit în fiecare an îndrăzneț și ca un statement, nu am încercat niciodată să folosim rețete, să aducem trupe comerciale, cu nume, cerute de marea masă, ci dimpotrivă am încercat cu fiecare line-up și fiecare latura această artistică a EC să avem un statement. Pentru 2016 statement-ul este Sigur Rós, care va fi în premieră în România. Ne-am dorit trupa asta de o grămadă de ani, e o formație cool, e altceva, nu e un concert pur și simplu. Sigur Rós e din punctul meu de vedere evenimentului anului viitor în România, oamenii nu au mai concertat din 2007, au un nou album, vin cu un show spectaculos și e ceva diferit, ei sunt diferiți. Electric Castle este diferit. Asta vrem să spunem.

În line-up de anul acesta mai venim cu o noutate, în sensul direcției de rock alternativ, care nu a fost întâmplătoarea alegerea. Am avut-o și anul trecut prin Subways și Grimus, o vom continua și acum. Veți mai vedea pe zona trupe foarte bune. Surprizele și numele mari vor veni în primăvara anului viitor. Și vor fi nume mari, vă garantez, dar nume mari în sensul că or să vorbească oamenii noștri despre ele foarte mult. Vom aduce evident tot soiul de activități pe timpul zilei, iar oamenii or să găsească tot felul de chestii cool la festival pe care nu o să le spun acum”, a susținut Teodor Negrea, director artistic al festivalului.

Organizatorii festivalului Electric Castle cer mai mult sprijin din partea autorităților locale și județene, recunoscând că dacă ar exista infrastructură sau canalizare, ar putea face un festival mult mai mare.

„Am ajuns la un nivel la care festivalul a avut o explozie, un nivel destul mare, la care nu mai putem să îl ducem fără sprijinul și fără ca instituțiile abilitate să înțeleagă să se alinieze la dorințele noastre. Aici căutăm mult sprijin și sunt convins că oamenii cu care deja avem parteneriate, cu alții care vor să ne ajute, or să înțeleagă și probabil vor veni parte din echipa noastră”, a mai susținut Teo Negrea.

„E foarte greu să construiește infrastructură în Bonțida, noi ne ocupăm să facem drumuri, să avem parcări, e foarte dificil. În momentul în care instituțiile publice nu reușesc să vină să ne ajute e foarte dificil. „, a completat Mihai Păun.

„Noi nu suntem ași, noi nu avem stadion cu toalete, noi trebuie să implementăm totul de la zero. Noi construim acolo o localitate care gestionează 20-30 de mii de oameni pe zi. Ne-ar ajuta foarte mult să avem noi timp să ne facem treaba, eu pe partea artistică, Mihai pe partea administrativă, să nu ne gândim noi cum să facem drumul și canalizare, pentru că astea ne ocupă timp”, au susținut la unison cei doi reprezentanți Electric.

„Ne așteptăm să crească numărul de persoane anul viitor. Ne dorim să putem manageria toată treaba asta din toate punctele de vedere, așa că am decis ca anul acesta să avem capacitatea festivalului de 30.000 de oameni pe zi, 120.000 în total. Dacă am avea infrastructură acolo, am putea face un festival mult mai mare”, a completat Negrea.

Electric Castle Festival a dat startul unei noi etape de vânzare de abonamente. Între 3 și 17 decembrie, prețul unui abonament este de 279 de lei. După data de 17 decembrie, abonamentele nu vor mai fi disponibile; vânzarea lor va continua la o dată ce va fi anunțată ulterior.

Ediția a patra a Electric Castle Festival va avea loc, între 14 și 17 iulie, la Castelul Banffy din localitatea Bonțida, județul Cluj.

ELECTRIC CASTLE înseamnă deja:

SIGUR RÓS, Gorgon City, Camo & Krooked, Loadstar, Icicle, Gui Boratto, Art Department, God Is an Astronaut, Worakls, De Staat, Gramophonedzie, General Levy, Macka B., N’to, Axel Boman, Mihai Popoviciu, The Model, PAUL KALKBRENNER, RUSKO, DUB PISTOLS, FLUX PAVILION, ENTER SHIKARI, MATISYAHU, BABYLON CIRCUS, NU:TONE B2B LOGISTICS, DJ MARKY, ABA SHANTI-I, CONGO NATTY (REBEL MC), TODDLA T , LOUISAHHH!, LEGOWELT, ALTERNOSFERA, URMA, MACANACHE, DJ SHIVER.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.